Filippinerne har stadig kolossalt brug for hjælp. Derfor gør en stor flok musikere det, de er allerbedst til: Spiller koncert. I skrivende stund torsdag formiddag er der stadig billetter at købe for 300 kr. + gebyr på 25.

planAlle billetindtægter går direkte til Plan Danmarks katastrofeindsats. Selv Billetlugen sender gebyrerne videre. Det hele sker på søndag den 1. december kl. 20 i Store Vega, blandt mange andre Dreamers’ Circus, Annika Aaakjær, Jonas Haahr Petersen fra Hymns of Nineveh, Ida Gard og Carl Emil Petersen fra Ulige Numre.

Også Sanne Salomonsen, Nik & Jay, Tim Christensen, Rasmus Seebach, Christian Hjelm, Shaka Loveless, Klumben & raske Penge og Clara Sofie står klar og vistnok flere endnu. Så det er et varieret og fint udbud af musikere, som er med til at samle en forhåbentlig masse penge ind til de 13 millioner mennesker af landets befolkning (ca. 90 millioner), der blev hårdt ramte, ikke mindst børnene.       

Det er nu tre uger siden, at den nok værste tyfon nogensinde hærgede på nogle af Filippinernes mange øer. Stort set alting blev slået i stykker, og mange skal begynde helt forfra. Huse er smadrede, det samme gælder indbo, personlige papirer, biler og både, som familien måske lever af – alt er mere eller mindre væk. Ligesom flere tusind mennesker. Flere millioner har måttet forlade deres hjem, og mange blev såret. Hjælpen fra hele verden er endelig begyndt at virke, men der er brug for meget mere endnu for at genopbygge landsbyerne på de hårdest ramte øer. Heling af sårene på sjælen må komme senere.

Det er bookingbureauet PDH Music, som har taget initiativ til at arrangere støttekoncerten og er gået sammen med Plan Danmark samt en lang række musikere om at hjælpe børnene og deres familier i katastrofeområdet. Det tog kun få dage at få fat i de ovennævnte navne, som alle spiller gratis. Plan Danmark har arbejdet mere end 50 år i Filippinerne og hjælper lige nu 265.000 mennesker, heraf 105.000 børn med bl.a. uddeling af mad og medicin, rent drikkevand, vanddunke, sæbe og vandrensningsmiddel, etablering af latriner, presenninger til midlertidigt husly, midlertidige skoler og beskyttelse af børn der har mistet deres familie. For netop det er en del af det chokerende billede.

Katastrofen er knap så meget i overskrifterne nu her tre uger efter, for sådan går det ofte. Der er hele nye dårlige nyheder. Men det er langtfra ensbetydende med, at der ikke er nød mere. Så denne støttekoncert og måske flere endnu vil have enorm betydning for det store nødhjælpsarbejde, som er i gang og ligger forude i lang tid endnu. Selv i de bedste tider er Filippinerne et land med mange fattige og mange børn, som lever med ældre medlemmer af familien, fordi så mange af de unge forældre tager ud i verden for at tjene penge og dermed kunne forsørge familien.  Det er også et meget smukt land, har denne skribent selv kunnet konstatere, men også fattigt bag de flotte facader ved de paradisiske strande.   

Plan Danmark er en del af Plan International, en af verdens ældste og største udviklingsorganisationer med fokus på børn. Plan arbejder i 50 af verdens fattigste lande i Afrika, Asien og Latinamerika. Målet er at sikre børns rettigheder. PlanFaddere hjalp sidste år 84 millioner udsatte børn og deres lokalsamfund.

Der er stadig billetter at købe på: www.billetlugen.dk