En lille snes musikere fra folk og de nærliggende genrer er med blandt de 104 bands/musikere, der nydes af de danske skoleelever i det kommende skoleår.

Tamra Rosanes

LMS, Levende Musik i Skolen, er formidler af de mange hundrede koncerter fordelt over hele landet. Koncerterne er målrettet efter aldersgrupper, så lærere og skoler kan vælge netop den musiker eller det orkester, som passer til netop deres ønsker. Så får man tillige tilsendt materiale om musikken i god tid inden koncerten, så man kan forberede eleverne og måske medvirke aktivt ved koncerterne.

Man kan blandt de mange tilbud møde Phønix, måske med kinesiske Sangka, Svøbsk, Basco med Jullie Hjetland, det polsk/danske band EastWind (Øverste foto) og den fynske duo Heebøl & Winther. Der kan lyttes til countrytoner med Tamra Rosanes, eller man kan tage en tur tilbage til vikingetiden med bandet Krauka eller nøjes med at vende tilbage til middelalderen, når Virelai giver en medrivende koncert.

Ida Wenøe

Der er også flere ungdommelige bands på listen. Ida Wenøe står i spidsen for Who killed Bambi, og så kan man møde de tre unge musikere i Hvalfugl. Den finske harmonikaspiller Johanna Juhola Trio er også på programmet, og så kan man høre klezmermusik med Klezmerduo. Man får også mulighed for at opleve en eventyrtime med Stine Michel og hendes Eventyrorkester, og så er Jensen & Bugge med på listen. Kristian Bugge spiller også sammen med Ronni Kot Wenzell, og så er der endelig mulighed for at opleve Tumult, GLAS og duoen Peter Lund og Lasse Høj Jakobsen, hvor sidstnævnte spiller irsk og bluegrassmusik.

Hvor og hvornår de forskellige bands kan høres bliver offentliggjort 20. maj på nedenstående side.

https://lms.dk/