Skotske Mànran turnerer her i landet fra onsdag d. 25. oktober og en hel uge frem. De seks medlemmer, som hver for sig også kan rigtig meget og har hvert sit flotte musik-CV, har for længst bevist deres mange kompetencer, efter at de med deres første single i 2011 skød direkte mod toppen.

manran

Ewen Henderson

Siden har de udsendt tre albums, det seneste i januar i år, An Dà Làr – The Two Days. Alle tre albums har usædvanligt smukke covers, og musikken – ja, sammen skaber Gary  Innes, accordion Ewen Henderson, fiddle,  Ross Saunders, bas, Ryan  Murphy, pipes, fløjte, Mark Scobbie, trommer, og Craig Irving, guitar, et stærkt, keltisk lydbillede fyldt med fest, energi og dynamik. Sangene er på både engelsk og gælisk.

Årene sammen har gjort Mànràn til et af de populæreste skotske bands, og de fik også hurtigt et stort og trofast publikum i Danmark ligesom mange andre steder i verden, hvor de har turneret. Den aktuelle DK-turné indledes på Gyngen i Aarhus og fortsætter dagen efter på Spillested Thy.

Herefter går turen til Sjælland og Haslev Folk Club fredag aften d. 27. oktober, til Røgen Forsamlingshus i Sporup lørdag, Kulturhuset Skanderborg søndag og Hagges Pub i Tønder mandag aften. Sidste koncert i denne omgang bliver på Baltoppen i Ballerup d. 31. oktober. Det er i øvrigt allerede publiceret, at Mànran igen spiller på næste års Tønder Festival.