I dagene 6.- 10. september slår hovedstaden igen dørene op og ruller scenerne ud for den årlige Copenhagen World Music Festival. Den begynder onsdag eftermiddag kl. 14.30 med gratis koncert på Rådhuspladsen. Der bliver et hav af musikoplevelser, resten af ugen og en hel del af dem taler nok direkte til vores læsere. I kan læse om det hele i linket nederst. Her fremhæver vi blot nogle få af de mere end 70 koncerter fra alverdens nationaliteter og på spillesteder rundt omkring i byen.

WebFor lige at starte lidt omvendt: Sankt Hans Torv er stedet at være lørdag eftermiddag kl. 15. Her står ingen mindre end det måske populæreste worldband Afenginn på scenen, og det skal nok vække opsigt. Bandet vil også give plads til det unge band Hvalfugl (øverste foto), som de er mentorer for. Hvalfugl spiller egne kompositioner inspireret af dansk og svensk folkemusik.

Men allerede onsdag 6. september kl. 20.00 kan man i Vor Frue Kirke opleve en dobbeltkoncert, som samler musikere på tværs af tro, køn og kultur i en hyldest til mangfoldigheden. Det er den syriske guitarist Nour Amora og hans moderne arabiske folkemusik, efterfulgt af israelske Gulaza. De fortolker traditionelle, yemenitiske kvindesange, fremført af den mandlige sanger Igal Mizrahi. Koncerten koster 150 kr. i entré.

Virelai Fotos: Per Dyrholm

Virelai Foto: Per Dyrholm

Torsdag byder på The Sunny Mountain Serenaders fra USA. De spiller autentisk oldtime-musik fra Appalacher-bjergene i Virginia på hhv. violin, banjo/mundharpe og guitar, og de tre veteraner er højtrespekterede musikere. De spiller sjældent uden for USA, men her er altså chancen – og det er på Bartof Station kl. 20. Sunny Mountain Serenaders spiller også i Koncertkirken søndag aften.

The Led Farmers: Pressefoto

The Led Farmers: Pressefoto

Torsdag giver Virelai koncert på Karma Kajen/Kayak Bar, og her er det de nordiske ballader og dansemelodier fra det folkelig middelalder-Europa, der står på programmet, og Virelai spiller musikken på gamle instrumenter. På Bartof Café spiller J.Tex og Frank Borgaard amerikansk country og blues fredag aften, mens altid gode og alsidige Paul Banks spiller op lørdag.

Og der bliver stensikkert gang i den, når irske The Led Farmers sætter turbo på irske sange og musik på folkrock-måden og med højt humør. Det gør de fredag d. 8. september i Beta, Amager Kulturpunkt kl. 20, og i Verdenshjørnet på Lygten 1 et døgn senere. I Koncertkirken på Blågårds Plads kan man høre musik alle dagene, bl.a. det engelske folk/danseband Blowsabella lørdag kl. 20. Søndag aften spiller amerikansk-norske Feldboga op til squaredance og som nævnt ovenfor de amerikanske oldtimere fra Virginia.

Hele det omfangsrige program kan ses på: http://cphworld.dk/copenhagen-world-music-festival-program-2017/