Man skal møde tidligt op søndag morgen under Tønder Festivalen, hvis man skal være sikker på en siddeplads på Hagges Musik Pub.

For tredje år i træk stod trioen Zenobia nemlig for dagens første koncert kl. 10.00 på

Morgenfriske Zenobia. Foto: Per Dyrholm

festivalens sidste dag. Og trods regnvejr var der allerede godt 25 mennesker i køen, en halv time før dørene blev slået op til Hagges, og alle pladser blev hurtigt optaget af et forventningsfuldt publikum.

De blev ikke skuffede, tværtimod. Trods tidspunktet kunne veloplagte Zenobia byde godmorgen med deres blandede danske repertoire, hvor salmer, højskolesange, viser og et par polskaer er populære, uanset om det er i de originale melodier, eller i Mette Kathrine Jensens nye udgaver. Foruden harmonikavirtuosen består Zenobia af søstrene Charlotte og Louise Støjberg på henholdsvis klaver og vokal. Men publikum var også aktive, da der som vanligt var fællessang med omdelte sange.

MC Hansen (i midten) med nyt band. Foto: Per Dyrholm

I gårdhaven kunne man efterfølgende nyde MC Hansen, der sammen med sin faste makker Jacob Chano på slagtøj underholdt med blide country-folkballader. Til lejligheden var MC Hansen blevet forstærket med tre meget kompetente musikere. Spillemanden og troubadouren Søren Korshøj havde medbragt sin guitar og violin, superguitaristen Perry Stenbäck havde slået ham følge, og endelig var den velspillende violinist Andreas Tophøj også mødt op som forstærkning til noget, der kunne minde om et dansk superband. (med svensk islæt)

Det nye band BragR. Foto: Per Dyrholm

Ved middagstid kunne man så opleve en ”næsten” verdenspremiere. Det var kvartetten BragR, der gav deres tredje koncert nogensinde. Bandet består af svenskfødte Perry Stenbäck på guitar og nyckelharpe, Christine Dueholm spiller slagtøj, Jesper Bylling bas og Henrik Andersen på 52-strenget guitar!

Bandet, som er opkaldt efter den gamle nordiske gud for musik og poesi, spiller skandinavisk musik i mange afskygninger.

Med et afvekslende repertoire med kærlighedssange, bryllupsmelodier, viser, scottish og polskaer. Nogle med sange på svensk, andre instrumentale. Fælles for dem alle er, at der hører en god historie med til musikken.