anderson east (5)anderson east (7)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var blevet søndag eftermiddag i Tønder. Tre dage med rekordhøje varmegrader for denne årstid. I Telt 2 havde undertegnede ikke de store forventninger til koncerten med amerikanske Anderson East, men tiden skulle jo bruges på noget, inden jeg skulle opleve Ten Strings And A Goat Skin, som skulle spille bagefter.

eastSeksmandsbandet Anderson East begyndte stille og roligt at spille. Et minuts tid efter kom sangeren og bandets grundlægger Michael Cameron Anderson nærmest slentrende ind på scenen iført solbriller, selv om regnen silede ned udenfor, og umiddelbart virkede han som en person, der var gået forkert i byen.

Men det var stilhed før stormen, for det kan nok være, at den 28-årige Alabama-fødte sanger fik teltdugen til at blafre vildt. Et sæt americana, blues, folk, rock og soul blev præsenteret af den karismatiske sanger med en energisk sceneoptræden, som fik flere af de tilstedeværende pressefotografer til at blive under det meste af koncerten. For Anderson ikke kun sang og spillede på guitar, nej, han var i næsten konstant bevægelse vridende sig og sprællende med mikrofonstativet. Når han da ikke havde en af sine musikere på ryggen eller lå og vred sig på scenegulvet!

anderson east (1)Der var sjæl og intensitet bag og i hans sange, og musikken blev dynamisk leveret af et medlevende band. Men Anderson var hele tiden drivkraften med sine sensuelle bevægelser, rytmesans og hele tiden bevægende sig rundt på scenen, også i de lidt mindre tempofyldte numre. De kom i en lind strøm uden de store pauser, også et solonummer, hvor bandet for en kort stund forlod scenen. Men den fyldte Anderson også glimrende ud alene med sin dynamiske optræden, som tog alle med storm.

Anderson East var nok årets ”aha”- oplevelse for mange publikummer, og hvis ikke teltet var fyldt fra starten, så blev det efterhånden proppet, da de forbipasserende hurtigt blev klar over, at her foregik noget helt ekstraordinært. Efter et ekstranummer luskede Anderson stille og roligt ud igen, lige så anonymt, som han var kommet ind, og samtidig var regnen som blæst væk efter en stor koncertoplevelse. Det fik også den betydning for undertegnede, at jeg droppede den efterfølgende og sidste koncert for mit vedkommende. For det ville nærmest være umuligt at nå samme oplevelseshøjder igen.

Det var bare med at slutte på toppen, for der var og er koncerten med Anderson East fast forankret.

anderson east (2)