Da Le Vent du Nord, Erik Grip og Henrik Gunde afsluttede Strib Vinterfestival søndag eftermiddag i 2020, var der nok ikke mange, som forventede, at det ville vare to år, inden den næste festival kunne afvikles. Set i bakspejlet, så var det tæt på, at det ikke var blevet til en festival i år.

Men ledelsen, musikerne og de mange frivillige stod heldigvis klar, da restriktionerne blev fjernet, og der var givet grønt lys for fire hyggelige dage i det vestfynske. Glade gæster kunne atter mødes i festligt lag og i gensynsglæde med livemusikken, som har været meget savnet i de to år, som er gået – med enkelte undtagelse sidste år.

Så spilleglæden var stor hos alle musikere efter den traditionelle åbning, hvor Strib skoles kor fik æren af at synge sammen med Eleanor Shanley. Torsdag aften var der den vanlige ”tyvstart” i Strib kirke med to meget velspillende og dygtige instrumentalister i Tobias Elof og Mathæus Bech, som satte barren højt for resten af festivalen. Som den også levede op til med mange koncerter på et højt niveau. Inden det hele blev lukket søndag eftermiddag,og med et ”på gensyn” i 2023.