Torben Sminge

Lunau & Sund

Duoen Lunau & Sund havde taget multimusikeren Torben Sminge med som tredjemand til de fleste af deres numre. Trine Lunau og Peter Sund, som har spillet sammen i 15 år, gav deres sæt med egne kompositioner og tekster i gode arrangementer af Lunau dejlige, vedkommende sange. Hun havde også harmonikaen med, mens Sund skaber de lækre, smægtende guitartoner.

Og det var en gevinst med Torben Sminge, som demonstrerede beherskelse af adskillige blæseinstrumenter. Et flot supplement til duoens smukke stilfærdige sange og viser.

Kajsa Vala

Det skulle forestille et nedbarberet set-up, da brødrene Simon og Thomas Alstrup på såvel piano, elorgel, guitar, bas, mandolin og banjo gav koncert sammen med bandets tredjemand Jon Kjeldsen på keyboard ved en meget underholdende koncert som Jonah Blacksmith Trio. Når bandet er i fuld opstilling, er de syv mand.

Bandnavnet henviser til brødrenes bedstefar, der var smed i Thy, hvor de er opvokset. Deres musik favner bredt, og der var både charme og varme fra de tre musikere. De forstår at fortælle gode historier, og Thomas Alstrup fortalte en vældig god historie, som var lige ved at sætte rekord for lang snak mellem numre. Men sangene er nærværende og velspillede, og Jonah Blacksmith forstår at holde publikums opmærksomhed fanget.

Der stod mere folk, country, rockpop på programmet, da dansk-islandske Kajsa Vala (øverste foto) sluttede lørdagens program. Hun leverede varen i form af flot guitar- og mandolinspil samt en lækker vokal, der både var kraftfuld og følsom. Det gav hun en elegant prøve på i nummeret ”Saint Cecilia”, som der både blev lagt varme og sjæl i. Hun blev godt støttet af sine fire medmusikanter, selv om Kajsa Vala var den absolutte forgrundsfigur med stort set egne tekster og melodier.

 

Jonah Blacksmith Trio