De fleste kender eller har hørt om den irske The Sands Family, som begyndte karrieren i 1970 og stadig er aktive på musikscenen.

sorcha naleanaiSamtidig er deres børn godt på vej til at skabe sig en lignende karriere under navnet Na Leanai (det betyder børnene på irsk). De voksede meget naturligt op med at lære forældrenes sange og musik, men de har forstået at skabe deres eget folkemusikalske univers, der er tilføjet nutidens twist og toner. Med Ryanne Sands på violin og vokal, Eimear Keane vokal, Socha Turnbull på fløjte, bodhran og vokal sætter de tre unge kvinder en høj standard med deres smukke vokalarbejde, som faktisk er så rørende at lytte til, at det næsten gør ondt (på den gode måde)! Deres fætter, Fra Sands, er med på guitar, og han har faktisk også en glimrende stemme, som understøtter hans tre kusiner i bandet.

Na Leanai havde især stille og følelsesladede sange og melodier i deres sæt med de utroligt smukke harmonier som den dominerende del i repertoiret. Når de giver et a cappella nummer, forstummer al småsnak i salen, og man må blot lytte og nyde bandets sang.