I søndags (d. 12.11.) var det skotske The Poozies, der stod på scenen i Metronomen. Aftenen før havde de spillet på Halkær Kro helt oppe i Nibe, så de fire kvindelige musikere må have været en smule trætte. Men det var måske med til at skabe en helt særlig stemning denne søndag eftermiddag – der var sådan en rar, afslappet atmosfære og som at opholde sig i en varm hule af musik i det fine, relativt intime spillested derude på Godthåbsvej. Langt væk fra travlhed, støj og bekymringer. Dét var i høj grad The Poozies’ fortjeneste, for de var på fra start, men på en tilbagelænet og humoristisk måde.

Bandet The Poozies startede i Skotland helt tilbage omkring 1990, og der har været mange musikere igennem, som hver for sig er fortsat med succes. Eneste fra dengang er Mary Macmaster på elektroharpe og vokal, Eilidh Shaw på violin har været med siden 2000, mens Sarah McFadyen og Tia Files er relativt nye. McFadyen giver den gas på både violin og banjo, mens Files især spiller guitar, men kan meget andet.

En af gruppens store forcer er, at de kan så meget forskelligt. De er tre gode vokaler (måske endda fire, men Tia Files sang ikke solo) og flotte firstemmige harmonier. Det er også rigtig godt med de to fiddles, der spiller op til hinanden, mens guitar og harpe begge sætter rytmerne. Macmaster bruger ofte elektroharpen næsten som en bas, men indimellem lader hun os nyde den smukke harpelyd. Indimellem skiftede Sarah McFadyen så til den fede banjosound. Efter min mening har hun også den smukkeste stemme med en meget sødmefuld klang.

De fire var straks på, og de skiftedes til at introducere og fortælle om sangene og melodierne – og til at være i fokus, og det blev en lang række af dejlige numre afløst af vittige og hyggelige kommentarer. Det blev også en fantastisk slutrunde med et ekstranummer oveni, hvor Sarahs søde stemme klang igen. Hun havde nu skiftet til guitar, mens guitaristen havde grebet en fiddle. Disse fire bandmedlemmer er på vej med en CD. Den 18. november spiller de på Oban Winter Festival, og hvad mon det er for én? Det kunne man da lige tage et kig på.

http://www.poozies.co.uk/