Det er ikke med de store armbevægelser, at Malinky fører sig frem. de lader musikken tale.

Noget af det første, den skotske sanger og musiker Steve Byrne fortæller, er, at Malinky ikke er her for at være morsomme! Deres repertoire bærer præg af melankoli i både musikken og teksterne. Men – helt så slemt står det nu heller ikke til. Der er både varme og underfundig humor i de små fortællinger i teksterne i deres sange, som ofte er hentet langt tilbage i den skotske traditionsmusik.

Fiona Hunter

Fiona Hunter

En af kvartettens styrker er deres harmonier og fællessange, hvor alle medlemmer medvirker. Men alligevel er sangerinden Fiona Hunter fremtrædende på det vokale område med sin smukke stemme, og samtidig er hun absolut heller ikke ueffen på cello.

Den lune irer Mark Dunlop gav også sit bidrag med en sørgmodig, irsk ballade, når han da ikke spillede på en af sine mange fløjter eller sin bodhran. Steve Byrne præsenterede flere instrumenter, bl.a. gav han et enkelt nummer på et harmonium, men ellers var det mest guitar eller bouzouki, han trakterede.

Bandet måtte undvære violinisten Mike Vass, der til lejligheden blev afløst af Robbie Greig, som ikke er nogen ”hr. hvem-som-helst”. Han var således nomineret sidste år til titlen som årets unge, traditionelle musiker i Skotland. Han har foruden Malinky spillet sammen med bl.a. Talisk og Paul McKenna Band.

Malinkys styrke er blandingen af traditionelle sange og melodier spillet på mange forskellige instrumenter som de behersker og deres personlige fortolkninger, nogle f.eks. med inspiration fra Sverige. De fire musikere præsenterede flere numre fra deres seneste album, Far Better Days, der udkom for to år siden. Alle numre med små anekdoter og et smil på læben trods de ofte barske og triste tekster.

foto51125Bandet kan opleves i Svendborg tirsdag aften og onsdag på Ærø, inden de fortsætter til Idom-Råsted i det vestjyske. Det sympatiske band slutter af på Sjælland med to koncerter i hhv. Haslev fredag og lørdag i Asnæs i Oddsherred.

 

 

http://malinky.com/