De fire unge skotter Graham Rorie, Aidan Moodie, Connor Sinclair og Craig Baxter mødtes i Glasgow på musikkonservatoriet og blev hurtigt enige om at slå sig sammen som en kvartet. I forvejen havde de to førstnævnte dannet duoen Gnoss på Orkneyøerne, hvor de oprindeligt kommer fra. Så de blev enige om at fortsætte med samme navn, og både før og efter udvidelsen af bandet har Gnoss været nomineret til flere priser i Skotland.

De to musikere fra Orkney, guitaristen og sangeren Aidan Moodie, stod for de fleste vokale numre med en flot iørefaldende stemme, som også passede harmonisk sammen med violinisten og mandolin-spilleren Graham Rories vokal.

På flere forskellige slags fløjter har bandet Connor Sinclair og Craig Baxter på bodhran, hvor han var ret suveræn uden at være dominerende. Kvartetten spiller egne kompositioner, men er ikke bange for at spille musik af amerikanske Tim O’Brian eller andre fra deres hjemland eller Irland, men også musik fra Orkneyøerne, som ofte er inspireret af den canadisk/skotske musik fra Cape Bretton.

Bandet spiller et varieret sæt med både vokale og instrumentale numre, smukke, stille og melankolske melodier, men også typiske uptempo-numre, hvor man dårligt kan sidde stille, når de energiske rytmer bliver pumpet ud fra det unge dynamiske band.

http://gnossmusic.com/