Det blev en god aften for Folkeklubben. Først fik bandet med deres hjælpere uden for scenen overrakt Den Danske Folkemusikpris 2017, og efterfølgende gav de en storartet koncert, som beviste hvorfor de havde fortjent prisen.

Teksterne om at være dansk, at være i Danmark, både på den gode måde, men også med kritiske tekster, går rent ind og giver stof til eftertanke. De er utroligt gode og rammende tekster, og de sproglige finurligheder er både charmerende og belærende. Og de kommer uden tvivl lige fra hjertet af bandets forsanger Kjartan Arngrim, som har forstået at hente inspiration mange forskellige stedet i dagligdagen.

Lars Lilholt

Lars Lilholt

Bandet skuffede da heller ikke publikum og gav alle deres kendte numre plus et par nye. Men da deres sæt var slut, manglede deres hit ”Fedterøv”, og publikum råbte nu taktfast på netop denne sang som ekstranummer. De fik det også, selv om Kjartan Arngrim med sædvanligt glimt i øjet påpegede, at det ikke var ”De ringer – vi spiller” eller ”Giro 413”. Men nummeret kom (selvfølgelig), for der var ingen fedterøve i Folkeklubben.

Senere fulgte en stor anlagt koncert fra Lars Lilholt Band, som fik alle op ad stolene med masser af fællessang til de mange kendte og meget populære melodier fra violinisten, sangskriveren og sangeren og hans dygtige orkester.