johanna

Johanna Söderberg. Foto: Tommy Frost

Publikum på et totalt udsolgt Voxhall gav de to svenske søstre Johanna og Klara Söderberg en stormende modtagelse, så der var ingen tvivl om, at mange havde været til koncert med First Aid Kit før. Det var også tredje gang, at de spillede på Voxhall.

Duoen fik fuld kontakt med publikum fra første strofe, og selv om de ikke kunne bestemme sig til, om de skulle tale svensk eller engelsk mellem numrene, så var forbindelsen etableret med det samme. Det fortrinsvis unge publikum sang med på såvel svingende uptempo folkrock-sange som stille ballader, hvor det var de to unge kvinders stemmer, der scorede højeste karakterer.

Klara Söderberg Foto: Tommy Frost

Klara Söderberg Foto: Tommy Frost

Det var americana og indie med både melankolske toner og tekster, men tilsat medrivende og rockende folk, pop og country med storesøster Johanna Söderberg (23) og 21-årige Klara Söderbergs fantastisk velklingende harmonier. Deres absolutte varemærke.

Der blev præsenteret sange fra Stockholm-pigernes tredje album, som udkom i sommer ”Stay Gold” men også numre fra ”The Lions Roar” fra 2012 og debutalbummet ”The Big Black & The Blue” to år tidligere. My Silver Lining, King of the World, Emmylou, Cedar Lane, The Lions Roar og Stay Gold gik rent ind hos tilskuerne, ikke mindst da søstrene gav Ghost Town. Uden mikrofon og med Klaras akustiske guitar som eneste akkompagnement fra scenekanten.

Foruden de to frontfigurer var engelske Melvin Duffy med på mandolin, pedal steel og dobro guitar, og duoens landsmand Niclas Lindström sørgede for slagtøjet. Begge musikere fik mulighed for at demonstrere deres værd undervejs i småsoloer, men spillede ellers med en passende afstemning, så de både smukke og heftige harmonier fra Johanna, der også spillede keyboard, og Klara hele tiden var i centrum.

Johanna Söderberg. Foto: Tommy Frost

Johanna Söderberg. Foto: Tommy Frost

Det var en forfriskende og fornyende musikalsk brise fra det svenske, når man ikke havde oplevet dem live før, ikke mindst med Johannas ”head banging” til de mest rockende melodier, mens Klara svingede guitaren energisk.

Ingen tvivl om, at når de to meget talentfulde, unge damer atter kommer til landet, så vil der igen blive fulde huse. Men det bliver ikke lige med det samme, for efter et smut til deres hjemland skal de spille 23 koncerter i USA, hvorefter bandet skal til Norge og Finland, inden 11 koncerter venter i England lige efter nytår.

http://www.thisisfirstaidkit.com/

http://fondenvoxhall.dk/

 

f9107238

Johanna Söderberg. Foto: Tommy Frost