Tredje gang var lykkens gang. For to år siden blev Eivørs koncert udsat på grund af corona, og sidste år blev sangerinden desværre sygemeldt. Men i fredags lykkedes det! Og det kan slås fast med syvtommersøm, at det var værd at vente på for en fyldt symfonisk sal, hvor det ofte er et stort symfoniorkester, som fylder scenen helt ud. Men Eivørs fantastiske stemme kunne alene fylde hele rummet!

Den færøske sangerinde optrådte i et goth/punk-outfit med sorte støvler med blanke spænder, sort slag over et par sortglitrende skindbukser og med en ærmeløs vest og manchetter om håndleddene, begge også i sort, samt “selvfølgelig” sorte negle. Det lyder måske, som om der var en headbanging metalkoncert i vente.

Det ville Eivør uden tvivl også kunne give, da hendes stemmepragt dækker hele spektret. Og det var en koncert med de store følelser og kraftfulde udladninger med hendes unikke stemmepragt. Hun giver sig selv fuldt ud og krænger hele sjælen ud med stemmens tone- og styrkeskift. Uanset om det er kærlighedssange, eller det er mere hårdtslående numre med berusende stemningsfyldte energiudladninger.

Der var en del numre fra de to album Slør og Segl, bl. a. Truth, Salt, Only Love, True Love og så ikke mindst hendes helt fantastiske Trøllabundin med Shamantrommen som eneste instrument, hvor hun var alene på scenen. Hendes band med den dygtige pianist Mattias Kapnas, Trondur Bogason, der især i det afsluttende nummer demonstrerede fantastiske trommespil, og hendes musikalske følgesvend gennem ca. 20 år Mikael Blak på guitar med mere havde forladt scene for en kort stund.

Et af koncertens helt store højdepunkter var, da Eivør gik helt ud til scenekanten og sang en færøsk sang a cappella uden mikrofon. Hvis man endnu ikke var blevet overbevist om hendes stemmepragt, så blev man det her. Der var total stilhed, mens hun tryllebandt publikum. Der lød et begejstringsbrøl, da hun afsluttede sangen, og publikum gav hende fortjent et minutlang bifald.

Efter sidste nummer var det derfor også naturligt, at den meget veloplagte og charmerende sangerinde og komponist fik flere minutters stående applaus inden ekstranumrene. Det var også tydeligt, at hun havde savnet live-koncerterne, da hun udstrålede stor spilleglæde, og det gav en en helt fantastisk koncert.