Det var første gang, at bandet Coco and the Butterfields stod på scenen i Danmark. Det blev en debut, der tåler gentagelse, for nu at sige det beskedent på ægte jysk manér.

JamieSmith

Jamie Smith

Det britiske band fra Canterbury gav en flot koncert med elektro, indie, folkpop/rock fra bandets seks medlemmer, med kraftige energiudladninger og demonstrerende ungdommelig spilleglæde. Og spændende at bandet fik de forskellige genrer til at nå sammen og blive til en helhed.

Dulcima Showan

Dulcima Showan

Det var ikke mindst på grund af det karismatiske par i front, sangerinden og violinisten Dulcima Showan og Tomas Twyman (øverste foto) på guitar. Især Dulcima Showan var en fryd for øret med sin meget specielle og kraftige stemme, som hun jonglerede med og forstod at variere stemmebåndet. Men ellers er det ikke den individuelle musikalitet, det handler om i Coco and the Butterfields, men hele bandets samspil og helheden, de udgør. De fem tidligere gademusikanter har fælles fodslag, og selv om de har vidt forskellig baggrund, da musikerne kommer fra Tjekkiet, Schweiz, Frankrig og England, så har de fundet hinanden i en fælles stilart.

Der var også en usædvanlig musikalsk præstation af keyboardspilleren Jamie ”Euphex” Smith, som flere gange demonstrerede sit talent, og med et stompnummer var prikken over i’et. Vi fik flere iørefaldende numre som Astronaut fra bandets første album Warriors, men der var flere numre fra det seneste udspil Battlegrounds, som udkom sidste år.