Et par aflysninger i det ugelange program, bl.a. på grund af manglende mulighed for dans, kunne absolut ikke give skår i glæden, for der blev afviklet mange velbesøgte koncerter trods diverse begrænsninger.

Trioen Nevesta’s Voice (øverste foto) havde CD-release i UngK, tidligere Apostolsk kirke og nu ungdomskirke, og kirkerummet passede perfekt til trioens musik. Deres harmoniske stemmer med enkelt akkompagnement af harmonika og harpe fyldte rummet. Nevesta’s Voice arbejder med europæiske folkesange med både nordiske, jødiske, georgiske og keltisk inspirerede toner og sange undervejs, så trods Corona-restriktioner kom vi noget rundt i Europa. Den røde tråd i trioens sangskat-samling er vuggeviser i mange forskellige udgaver.

Helene Blum og Harald Haugaard

Torsdag aften var Helene Blum & Harald Haugaard Band på scenen på Elværket i Åbyhøj, og meget passende havde de mange numre fra det nyeste album Strømmen på aftenens program. Helene Blum og Harald Haugaard åbnede alene med ”Det lysner over agres felt”, og efter disse smukke toner kom flere numre fra Strømmen, både instrumentale og nye spændende kompositioner og tekster fra det sydfynske par. De havde deres meget kompetente band med Kirstine Elise Pedersen på cello, den meget velspillende guitarist Mikkel Grue, Mathæus Bech på kontrabas. Slagtøjet blev styret af Sune Rahbek.

Der fulgte numre fra Den femte søster, og vi fik også folkesangen Gådevisen og En sømand har sin enegang i en ny og smuk udgave, foruden bandets ”hit”, Frihedens station. Efter et ekstranummer af Tim O’Brien gav bandet et ekstra-ekstra nummer – og så sluttede det populære band med en norsk Rheinlænder fra Randers!

Som Os

Lørdag aften bød på dobbeltkoncert på det nye spillested Maritzasalen i FO-Byen, hvor det nye band Som Os spillede deres kun anden koncert. De har været undervejs i to år, og debutkoncerten skulle have været på Tønder Festival, men den blev jo ligesom de fleste andre festivaler aflyst i år. Bag bandet står den talentfulde violinist Annelene Toft Christensen, der gav flere solonumre og har skrevet de fleste af bandets numre. Hun har fået folkemusikken og dansen ind fra barnsben og forstår at komponere, og det er en fornøjelse at lytte til hendes violin. Hun og bandet vil vi komme til at høre meget mere til i fremtiden!

Annelene Toft

Foruden Annelene Toft består bandet af Tim Ewé Jensen på kornet og trompet, som giver bandet en helt særlig klang, på kontrabas Jakob Kragesand, Michael Hornhaver Mortensen på guitar, og på trommer er det Chris Falkenberg. Som Os er opvarmning for Dreamers’ Circus i Næstved d. 22. oktober.

Aftenen sluttede ”blodigt” – i hvert fald verbalt. For som sangerinden med Basco, Jullie Hjetland, introducerede, så handlede næsten alle numre om voldsomme hændelser, hvor blodet flød i flere tilfælde. Der var dog også stille numre og et varieret sæt med instrumentale finesser.

Jullie Hjetland

Det var en flot koncert med Basco og Hjetland som afslutning på aftenen. Bandet, som nok bekendt er Hal Parfitt-Murray, Ale Carr, Andreas Tophøj og Ander Ringgaard Andersen, har taget gamle fortællinger op og givet dem ny indpakning og nye eventyrlige toner. Ja, faktisk et helt nyt liv i Jullie Hjetlands smukke fortolkninger, trods teksternes blodige fortællinger!

Så dejligt at live-musikken stadig stortrives!

 

 

 

Basco