Det er jeg også. Jeg tror, at mange går og glæder sig til den nye Komos Festival – folk & food in the garden midt i København d. 16. og 17. juni, som præsterer en virkelig spændende og blandet buket af navne fra USA, UK, Canada, Sverige og Danmark. Endda med mange nyere navne, som vi ikke har kunnet opleve før hverken i København eller Danmark. Den nyeste tilføjelse, der kom for nylig, er dog langt fra ukendte (slet ikke det danske islæt) og har spillet sammen før under navnet House of Songs, bl.a. på Tønder Festival. House of Songs er det band, som Poul Krebs, Troy Campbell og de ledsagende musikere spiller under, og de tre hovednavne, nemlig Krebs, Campbell og svensk/etiopiske Daniel Lemma spiller sammen og hver for sig. Poul Krebs kender vi så godt, men måske ved alle ikke, at han fra starten af og somme tider også nu bekender sig til folk-musikken.

logo komos

Daniel Lemma Pressefoto

Daniel Lemma Pressefoto

Troy Campbell har en mere end 25 år lang karriere kørende og har udgivet otte albums, det seneste Long In The Sun. Han er også den oprindelige idemand til det faktiske hus i Austin, Texas ved navn The House of Songs, som siden 2009 har stillet lokaler og instrumenter til rådighed for også danske musikere på to ugers ophold. Det er da også de danske musikorganisationer DJBFA og DPA, der var blandt de første til at stille ressourcer til rådighed, og Krebs, som via en camp i Danmark fik udbredt tanken om den internationale musikudveksling. Nu har Troy Campbell samarbejde med mange lande. Alt det er en anden lang og interessant historie. Denne gang består House of Songs foruden af de tre solister af (som ofte før) Troels Skjærbæk, bas, Palle Hjorth, tangenter, Rune Kjeldsen, guitar, og Rasmus Valdorff, trommer.

Tilbage i marts blev mange andre velkørende, men ikke her så kendte navne også annonceret: Canadiske Leif Vollebekk, der har udsendt tre folk-indiealbums og lyder som et utrolig dejligt bekendtskab. Den engelske duo Seafret består af Jack Sedman og Harry Draper, som har spillet sammen siden 2015. Boston-duoen Tall Heights kommer med progressiv folk på cello og guitar, mens Smooth Hound Smith er en mand/kvinde-duo fra Nashville, som spiller fed americana, blues og roots, og de amerikanske søstre fra Oregon, trioen Joseph, synger smukke harmonier. Danske The Grenadines spiller også op i Kongens Have, ligesom Michael Møller & Foreign Lands, et af hans adskillige projekter, denne gang med bl.a. folkemusikere fra gruppen Svøbsk.

Kris Kristofferson Pressefoto

Kris Kristofferson Pressefoto

I to tidligere artikler har vi i takt med Komos egne udmeldinger fortalt, at det fulde musikprogram inkluderer Kris Kristofferson og Jacob Dinesen (ældst og yngst på scenen, 81 og 21 år!), Lisa Ekdahl, Flogging Molly, Passenger, Jonah Blacksmith, Matthew And The Atlas, Select Captain, Las, Las, Dissing & Las – og Folkeklubben runder det hele af op mod kl. 22 lørdag d. 17. juni. Supervarieret og alsidigt program, godt gået, dog med en voldsom overvægt af mænd – mere end 40 mod bare seks kvinder i alt (!).

Komos er, som navnet også fortæller, i betydelig grad også en ’food festival’, som vil sørge for både lækker gademad, gastronomiske middagsmenuer og picnickurve fra rigtig gode restaurantnavne. De to sidstnævnte sælges kun i forsalg. Det er en effektiv metode til at undgå madspild foruden ”mad til tiden”, og overskydende gademad doneres til Projekt Hjemløs/Stop spild af mad. Billet til festivalens to dage koster 695 kr., en dag koster 595 kr. (det kan da ikke betale sig, vel). Se ticketmaster.dk og om alle navne på www. komos.dk