KONKURRENCE! Måske har du ikke endnu købt billet til den nye festival i København, Komos, der løber af stablen fredag d. 16. og lørdag d. 17. juni? Det ville jeg anbefale, ikke mindst hvis du bor i Storkøbenhavnsområdet, for det bliver fedt. Festivalen byder på en bred vifte af navne, som på hver deres måde repræsenterer folk-musikkens mange udtryk. Det kan vi rigtig godt lide her på her på rootszone.dk. Foto i top: Cieran Lavery, der spiller søndag eftermiddag. Foto: Kathrin Baumbach.

logo komosSammen med Komos Festival laver vi en lille, kvik konkurrence med to billetter til festivalen som præmie. Så måske kommer DU med? Før vi stiller det spørgsmål, som skal besvares for at være med i lodtrækningen om de to billetter, præsenterer vi lige nogle af navnene igen. Men du kan læse meget mere i de tre tidligere artikler her på rootszone.dk om den nye festival, der lanceres som både en folk-festival og som en food-festival: Folk and Food in the Garden. Altså med et stort og lækkert udbud af mad med skiftende top-kokke på forskellige tidspunkter i løbet af fredagen og lørdagen, mens musikken spiller.

Lisa Ekdahl Presefoto

Lisa Ekdahl Presefoto

Blandt de mange navne er hhv. festivalens ældste og yngste musiker, nemlig amerikanske Kris Kristofferson og danske Jacob Dinesen. Søstrene Closner i trioen Joseph fra Portland. Oregon og brødrene & andre i hhv. Jonah Blacksmith og Dissing, Dissing, Las og Dissing med endnu en lidt ældre herre i kvartetten. Svenske Lisa Ekdahl og Daniel Lemma – dog hver for sig. Canadiske Leif Vollebekk, engelske Seafret og Passenger, Smooth Hound Smith og Flogging Molly fra USA samt en del flere endnu. Musikken spiller fra to scener, main stage og tent stage, som der skiftes imellem. Personligt synes jeg, at programmet er virkelig godt sat sammen med navne, vi ikke har hørt så meget til i Danmark, sammen med kendte publikumsmagneter, også blandt de danske navne. Det hele starter fredag 16. juni kl. 12, og festivalens verdensnavn, for det er han jo, går på kl. 19.30: Kris Kristofferson! Seks dage efter fylder han 81.

Men hvor foregår i hovedstaden Komos? Send svaret i løbet af 31. maj (det er i dag!) & dit navn og mailadresse til lissenhere@post.tele.dk. Så trækker vi lod om to billetter – og måske vinder DU!? Vinderen får besked på mail torsdag d. 1. juni og modtager de to billetter i løbet af få dage. Se programmet og tiderne på www.komos.dk/program