irsk festivalCopenhagen Irish Festival foregår som sædvanlig klar den første weekend i november med koncerter, sessions og dans. Selve festivalen foregår i Københavns kommunes musikskole i Staldgade i Kødbyen, bagved Øksnehallen og tæt ved DGI-byens hotel. Men PH Cafeen på Halmtorvet er åben som sædvanlig og giver plads til sessions. Bl.a. forlyder det, at skotske Dallahan varmer op her torsdag aften.

Både fredag d. 7 og lørdag 8. november bydes på dobbeltkoncerter i musikskolens meget fine koncertsal med bands, som spænder vidt over de forskellige stilarter inden for traditionel og moderne irsk folkemusik.

Sæt kryds ved helst det hele, men er du til Riverdance, jigs & reels, så skal du sikre dig billet til fredag aften. Ensemblet Trad Lads & Green Steps, som i år har 10-års-jubilæum, står for koncerten og den energifyldte og spektakulære stepdans, ligesom de ofte gør over hele landet med deres populære kombination af irske tunes i gammel amerikansk/irsk music hall stil & ballader.

Som finale får ensemblet besøg af elever fra Dark Green School of Irish Dancing, for også danseskolen kan fejre de første 10 år. Godt gået (steppet) af Marianne Green og Julie Mørk. Inden Trad Lads & Green Steps spiller Seamus Cahill & Sonnich Lydom, som hver især er kendt i mange sammenhænge og respekteret for hhv. guitar & sang og harmonika & mundharmonika.

Lørdag aften spiller det skotske band Dallahan sine moderne fortolkninger af traditionelle irske melodier og sange og også egne kompositioner. Inden de går på, spiller duoen Paddy Lawless & Markus Tullberg på hhv. violin, fløjte og irsk bouzouki. Lawless er fra Dublin, men er især inspireret af musikken fra County Donegal i nordvest-Irland.

I koncertsalens foyer er der lagt op til irsk pubstemning. Både fredag og lørdag er der sessionkoncert fra kl. 18.30 – 19.30, og lørdag er der allerede fra kl. 15 åben irsk jamsession. Også efter koncerterne er der åben irsk session indtil kl. 01.00 foruden happy hour på øl.

 

http://www.irishfestival.dk/