Ikke langt fra det legendariske færgested i Limfjorden, hvor de to færger Pinen og Plagen sørgede for forbindelsen mellem Salling og Mors, holdes der 1. og 2. september irsk/skotsk folkefest. Det foregår på Glyngøre Camping, som tidligere på året arrangerede en tredages countryfestival, line dance-camp og country & catalan style-weekend.

Fredag 1. september åbner to bands festivalen fra kl. 19.00. Den nordjyske kvartet De Galvaniserede Leoparder spiller både irske og skotske toner kombineret med americana. Det irske band Slainte med Nigel Davey, Stephen Leeson og Mick McGuire præsenterer traditionel irsk folkemusik, så festivalen uden tvivl kommer godt i gang.

Lørdag eftermiddag står duoen fra Fyn, Cuchulain Band, for underholdningen med keltisk musik i flere afskygninger, når de svinger banjo, mandolin, bodhran, guitar og fløjte på skift. Og lørdag aften står det tjekkiske band Poitin klar. Kvartetten er dog ikke 100 procent tjekkisk, da sangeren og bodhran-spilleren Jeremy King er fra Brighton. Bandet har spillet engelsk, irsk og skotsk folkemusik, siden de begyndte for 20 år siden, og har udgivet syv albums. De får følge af The Dublin Army Band, som med garanti vil få stemningen i vejret med deres kendte skotske sange og melodier.

Der kan både købes enkeltbilletter og partout-billetter til festivalen.

http://festivalscenen.dk/index.php