Efter et travlt år og turne så sent som i november med bl.a. en meget fin og stemningsfuld koncert i Montmartre i København er Harald Haugaard og Helene Blum igen on the road. De er allerede i gang med deres julekoncerter i (primært) Tyskland, hvor Helene Blums store stemme kan få frit spil. I aften når bandet til Kulturhaus Spandau ved Berlin. Christmas Tour Vær Velkommen, indledte de i Faaborg for to dage siden.

Helene Blum

Koncerterne spilles med et håndplukket line-up med den norske spillemand Kristoffer Kleiveland på toradet harmonika og Josephina Paulsson på nøgleharpen. Bassist Mathæus Bech er igen med ligesom pianisten Christoffer Møller.  Repertoiret bliver især traditionelle nordiske sange og melodier, og det bliver ganske givet meget smukt i de store kirkerum, hvor både Blum og bandet kan give den fuld skrue.

Nu står et par håndfulde flere koncerter på plakaten med altså Spandau først, derefter Stadthalle i Bad Blankenberg søndag d. 10. december, en enkelt fridag og så en udsolgt koncert i Dreikönigskirche i Dresden tirsdag. Så følger Skt. Martini Kirche i Wedemark d. 13. (Luciadag) og torsdag Romantik i Bad Reburg.

Både d. 15. og d. 16. spiller bandet i Minden. Først i Kleines Theater im Weingarten og dagen efter på Stadttheater. Begge disse koncerter er på forhånd udsolgt. Juleturen afsluttes hjemme i DK, endda på Fyn, nemlig på Johs. Larsen Museet i Kerteminde.

Helene Blum udgav 1. februar i år sit femte, meget fint anmeldte album, ”Dråber Af Tid”. Mon ikke der en hel masse dråber tid hjemme efter denne tur, inden det nye år sikkert byder på en masse koncerter.

Øverste foto: Sigrid Nygaard