FolkBALTICA festivalen er klar med programmet for en god uges musik i det dansk-tyske grænseområde med åbningskoncert i Alsion i Sønderborg d. 27. april. Her står festivalens kunstneriske leder Harald Haugaard i spidsen for det måske største talentfulde band herhjemme, nemlig folkBALTICA Ensemblet. Tyske Norma deltager også sammen med MC Hansen og danske/østrigske Albin Paulus. De to førstnævnte har sammen skrevet årets festivalsang.

Harald Haugaard

De unge mennesker i folkBALTICA står også på scenen ved den afsluttende koncert i St. Marien Kirke i Flensborg søndag 5. maj. Ved denne koncert deltager bl.a. Mads Hansens Kapel. I den mellemliggende periode er der ikke mindre end 18 koncerter syd for grænsen og syv koncerter i Danmark.

De danske koncerter begynder søndag 28. april på Rømø, hvor Ø-Ensemblet med tre danske og to tyske musikere vil præsentere ’musik på havet og sørejser’. Tirsdag står på skolekoncert i Aabenraa med den danske trio Tumult og den tyske duo Meyering & Gehler. Et spændende musikalsk møde kan ventes, når fire musikere fra hhv. Sverige, Tyskland/Østrig og Danmark har sat hinanden stævne onsdag i Augustenborg. Karen Mose og Sebastian Bloch giver bandet det danske islæt.

Torsdag 2. maj kan trioen Alterne demonstrere en interessant blanding af musik fra Estland, Belgien og Danmark. Det er her sangerinden Ida Marie Jessen, som har slået sig sammen med den estiske harmonikaspiller Maimu Jögeda og belgiske Oscar Beertan på violin og guitar. Den tyske sangerinde Norma synger på tre forskellige regionale sprog, når hun sammen med den danske singersongwriter og entertainer MC Hansen præsenterer gode historier pakket ind i smægtende toner.

Høst

Så kommer det energiske og underholdende Mads Hansens Kapel til Hagges i Tønder fredag aften, hvor både traditionel og måske især nytænkt traditionel musik bliver spillet med stor lyst og styrke. Dagen efter kan den svenske Trio Wolski indtage Den historiske lade i Aabenraa, og her vil der især blive delt nordiske folkemusiktoner med publikum.

Søndag bliver den sidste koncert på dansk grund i Gråsten Slotskirke med sekstetten Latvian Voices, der blander lettisk folkemusik med pophits. De fem kvinder og en mand synger med både følsomhed og klokkeklare kraftfulde stemmer. Men samme dag (og andre) finder adskillige koncerter sted syd for grænsen med bl.a. Høst, Mames Babegenusch og Tumult.

Søndag aften 5. maj giver FolkBALTICA Emsemble afslutningskoncert med gæster og ”med vemod og håb” i St. Marien Kirche i Flensborg.Billetter til den 20. fBf kan købes enten via mail: tickets@reservix.de eller telefon +49 761 88788 11 (mandag – fredag 09:00-18:00)

Det fulde program kan ses på: https://www.folkbaltica.de/dk/

Mads Hansens Kapel