Det er nu d. 2. og 3. november, at Copenhagen Irish Festival blænder op for fire store, irske folknavne, nemlig Karan Casey og Dervish fredag og lørdag Cara Dillon og Altan. Læs meget mere i vores artikel fra d. 15. oktober længere nede på siden. Det foregår på Vanløse Kulturstation fra kl. 20, men selve festivalen starter allerede om eftermiddagen med irsk film og session.

Basco

Men lørdag slår Studenterhuset i Købmagergade også dørene op for hele tre navne på den danske folkemusikscene, og der er lagt op til en flot aften med både nye og mere kendte navne. Det er nemlig efterårets Folkamok, som inviterer indenfor fra kl. 19.30, endda ganske billigt (hhv.80 og 50 kr.).

Den unge strygertrio Vesselil holder releasekoncert på deres første album, og de tre kvinder, Clara Tesch, Maja Aarøe Frese og Elisabeth Dichmann, spiller deres elegante nordiske toner på violin, viola og cello – og alle tre synger. Vesselil holder i øvrigt også releasekoncert fredag d. 2.11. i Odense. Det sker på Diesel i Odense – og i fint selskab, nemlig med Afenginn.

Cara Dillon

Men lørdag har publikum i Studenterhuset også fornøjelsen af både Tailcoat, som spiller kl. 21, og veletablerede, succesfulde Basco, der går på 22.30. Sidstnævnte behøver nok ikke nogen nærmere præsentation, men alligevel: Det er jo Andreas Tophøj, Hal Parfitt-Murray, Anders Ringgaard Andersen og Ale Carr, som virtuost, intenst og med stort nærvær tager publikum med på en rejse ind i :skandinaviske, engelske, keltiske og amerikanske traditioner med deres egen helt originale sound.

Tailcoat er en form for ’ungdommens folkemusik-allstar-band’ med fem skarpe talenter. Mårten Hillbom/percussion fra Sverige, Henriette Ambæk Flach/violin, Rasmus Brinck/nøgleharpe, Villads Hoffman/cittern og Emil Ringtved Nielsen på bas. Sammen spiller de nykomponeret folkemusik med rod i den fælles nordiske tradition.