Tirsdag d. 12. maj kl. 17 spiller den kendte accordeonist Lelo Nika i Diamantens Dronningesal, og bagefter er der KBH Folk Jam. Nika henter sin inspiration fra den serbiske og rumænske sigøjnermusik og kan sit balkanrepertoir til fingerspidserne. Det swinger, og det går stærkt – i Dronningesalen.

Lelo Nika akkompagneres af to musikere: George Mihalache, som spiller ”hakkebræt” – en form for vandret klaver uden tangenter, som man slår på med køller. Mihalache er rumænsk roma ud af en musikerslægt, som går hele seks generationer tilbage. Han bor nu i Danmark. Den svenske bassist Thommy Andersson er trioens tredjemand. Han spiller også med en række jazzmusikere og verdensmusiknavne, f.eks. Pierre Dørges New Jungle Orchestra. Det bliver både passioneret og begejstret balkanmusik i verdensklasse, når de tre musikere slår sig løs.

Efter koncerten inviterer KBH Folk Jam inviterer til jamsession i nabobygningen Dome of Visions, hvor alle fremmødte musikere kan deltage med en sang, et groove, en gammelpolka, en solo, eller hvad man synes. Husk instrument – så er der halv pris i baren. Entreen til jamsession er gratis, mens koncerten koster 75 kr., mindre for medlemmer af Diamantklub og studerende.

Både Den Sorte Diamant og Dome of Visions ligger på Søren Kierkegaards Plads 1 i København.