7. februar bliver en mærkedag i det østfynske. Da kan børn og unge komme til violinundervisning i Svindinge Friskole. Det er den konservatorieuddannede violinist Ditte Fromseier, som har taget initiativet til en violinskole i det østfynske.

Hun er ikke en hvilken som helst musiker. Ditte Fromseier har gået på Musikvidenskabeligt Institut i København, Colchester Institute i det østlige England og gået på University of Limerick i Irland – foruden Det Fynske Musikkonservatorium. Hun har stor erfaring både som leder og underviser på Syddansk Musikkonservatorium, og ligeledes har hun undervist på musikskoler både herhjemme og udenfor landets grænser.

Fromseier & Hockings

Ditte Fromseier er også kendt af mange for sit mangeårige engagement i Mariehaven i Ansager, og hun har spillet i gruppen Himmerland. Folkemusikken har hun altid dyrket med liv og sjæl, især når hun danner duo med ægtemanden Sigurd Hockings. Parret har vundet stor hæder, uanset hvor de har spillet, og uanset om det er på Tønder Festival eller et mindre spillested.

Men nu er det de yngre børn og unge, hun håber at få til at lære at spille violin. Hun begyndte selv at spille som fire-årig, og det er netop fra den aldersgruppe, at hun håber de første elever vil komme.

”Nu har vi boet her i Øksendrup i otte år, og der er ikke mange lokale musikere. Så nu har jeg fået lyst til at lære både de lokale og andre at spille på instrumentet og prøve at få glæden ved at spille musik”, fortæller Ditte Fromseier. Hun fortæller om, hvordan hun kom i gang med projektet:

”Svindinge Friskole ligger mindre end fem kilometer fra, hvor vi bor. Det er et hyggeligt sted, hvor eleverne har morgensang, og der er ønsker om, at man gerne vil have mere musik i skolen. Så da jeg luftede ideen for lærerne, fik jeg både støtte og hjælp til at gå i gang. Den 7. februar bliver første undervisningsdag, og det er uanset, om der kommer en eller flere elever. Jeg forventer at skulle have hold med to elever, som modtager lektioner af 25 minutter pr. gang. Men de kan også modtage soloundervisning. En gang om måneden bliver der sammenspil for alle, og med tiden vil jeg også invitere gæstelærere på besøg”.

Ditte Fromseier tilføjer: ”Jeg er selv blevet fascineret af Fanø Fiddlers, som ledes af Tove de Fries, og de er jo efterhånden blevet kendt i folkemusikkredse over hele landet, og nu glæder jeg mig meget til at komme i gang selv her om en måneds tid”.

Man behøver ikke selv at investere i et instrument, men man kan leje en violin i børnestørrelse for kun 50 kr. om måneden.

https://www.fromseierfiddles.dk/