Studenterhuset i Købmagergade 52 åbner endnu engang dørene for et af Folkamoks arrangementer. Sidste år blev 10års-jubilæet fejret, og her i 2018 varsler folkene bag fire musik-& festaftener. På lørdag 7. juli lægges ud med to meget forskellige ting, og sådan skal det jo være. Ingen ringere end ULC Trio åbner aftenen kl. 20, og bagefter byder Mammantytöt på fænomenet ”glitter & trad”.

ULC

ULC er som nok bekendt de garvede musikere, af sig selv kaldet Danmarks ældste boyband, Peter Uhrbrand, Sonnich Lydom og Seamus Cahill. Instrumenterne er naturligvis hhv. violin, harmonika + mundharmonika og guitar + vokal. ’Drengene’ har spillet sammen siden 1998 og har udgivet tre albums, og de spiller hver for sig også i andre sammenhænge.

Uhrbrand er kendt som ham, der er allermest ansvarlig for, at Fanøs musik stadig er spillevende, og han har fået mange andre til at spille den. Uhrbrand suppleres af Lydom, som også er tæt knyttet til Fanø, og Cahill, der tilsætter musikken sit irske islæt. Tilsammen er de ULC, og så behøver man ikke sige meget mere om disse musikeres høje karat.

De ’lidt ældre’ drenge lægger op til to meget yngre kvinder, nemlig finske Laura Petäji og Vilma Jääskeläinen. Duoen kalder sig tilsammen Mammantytöt, og de skal nok være kvinder for at fortsætte festen. Debutalbummet fra 2017 kaldte de Glimmer & Trad, og så er tonen vel slået lidt an. De glimrer og trad’er og man kan på Youtube se, at de har en masse humor ind over.

Deres søde stemmer spinder sig perfekt ind i hinanden, når de synger finske sange inklusive eget materiale. Vilma spiller violin og harmonium, mens Laura spiller bas og cello – og så spiller de begge fløjter. Jeg tror bestemt, at man kan glæde sig til denne unikke kombination af fem musikere fordelt på en mandetrio og en kvindeduo. Studenterhuset bliver ren musikfest på lørdag.