Eskilstrup på det bakkede Midtsjælland lagde arealer til den historiske kulsvierfestival lørdag d. 12. og søndag d. 13. juni. Foruden kulsvierne bidrog lokale kunsthåndværkere samt især lokale musikere og dansere til en næsten glemt festivalstemning.

De Dysted Spillefolk og Ramsø Spillemandslaug havde slået sig sammen i et spillemands-bigband og gav et sæt med traditionel dansk spillemandsmusik komplet med lystige fortællinger, danseinstruktioner m.m.

Herefter indtog Innishere scenen, og nogle af dansefødderne fik sig et hvil, mens de spillede et repertoire bestående af primært irsk-skotsk traditionel folkemusik, men også med et par originalkompositioner. Besætningen er: Vibeke Erfurt (tværfløjte/tinfløjte), Niels Haugbølle (bodhran), Karen Skovmand (harmonika), Bent Kværndrup (sang/guitarer) og Carsten Hudlebusch (violin/bratsch). Endelig gav Nøgleharperne et sæt traditionel musik på – ja, nøgleharper.

Dette er ikke opvisningsmusik, men brugsmusik, alle musikere er amatører, og småfejl hører med til at gøre en sådan festival til en lokal folkelig fornøjelse. Dejligt igen at kunne mødes på græsset. http://www.dystedspil.dk/ https://spillemandslaug.dk/ramsoe-spillemandslaug-hovedside/