Det er henholdsvis 37. og 35. gang, der afholdes Folk Festivals på hhv. Shetland og Orkney. Begge øgrupper har stolte folkemusiktraditioner, og næsten alle koncerter plejer at være udsolgt.

shetland logoorkney logo27.-30. april går det løs på Shetland med i alt 27 koncerter, hvor der hver gang vil være tre til fem bands på programmet. De fordeler sig over 10 spillesteder, og der er nu udsolgt til ca. halvdelen af dem, hvor der kommer 17 bands udefra. Det er bl.a. Ten Strings And A Goat Skin, Fiddlers Bid, Scott Wood Band, The Chair, New Road.  Blandt de 31 lokale bands, som deltager, kan man nikke genkendende til The Revellers, der spillede på Skagen Festivalen sidste år, og også kan opleves i år. Desuden er der seks workshops med emner som irske sange og violinspil.

På Orkney foregår festivalen en måneds tid senere, nemlig 25.-28. maj. Her kan man opleve i alt 48 bands ved 36 koncerter fordelt over 20 spillesteder. Blandt de mange bands er Flook, Talisk, Eddi Reader, Kris Drever og The Chair, og man kan deltage i tre workshops. Ingen danske bands deltager ved de to festivaler i år.

https://www.shetlandfolkfestival.com/

http://www.orkneyfolkfestival.com/