Igen i aften byder Montmartre på folkemusikkoncert, som det er begyndt at ske med jævne mellemrum. Intentionen er, at det skal foregå hver 14. dag. Og det bliver en ganske særlig aften – for duoen fejrer også udgivelsen af sit debutalbum ”Vandkanten”. I dagens anledning er duoen så udvidet til en trio, for Emma Kragh-Elmøe (violin) og Villads Hoffmann (cittern, guitar) suppleres med Julian Jørgensen på klaver.

Elmøe & Hoffmann Foto: Franseska Anette Mortensen, www.franseska.dk

Elmøe og Hoffmann vandt Danish Music Awards Folk 2015 – Årets Nye Talent), fordi de allerede der havde vist sig som en ny, medrivende konstellation på folk-scenen, og siden dengang har de udfordret den traditionelle folkemusik med egne kompositioner. De fornyer genren, men med respekt for traditionens rammer.

De to har meget forskellige musikalske baggrunde, som er dels klassisk musik og dels heavy metal, men sammen har de fundet fællesskab og fælles fodfæste i den nordiske folkemusik. Emma Elmøes opvækst med klassisk musik og Villads Hoffmanns metalrødder giver en ganske særlig energi og melodiøsitet, og deres kemi får det hele til at fænge og smitte og nå helt ned til bageste række.

”Vandkanten” blev indspillet i efteråret 2017. De har fortalt, at hvert nummer er som sin egen lille fortælling, som hver især er inspireret af særlige steder og begivenheder i deres liv. Og af personer, som har betydning for dem. Albummet er blevet en form for ”aftryk af de sidste års mange indtryk”.

Ligesom til koncerten 11. april i Montmartre i København medvirker Julian Svejgaard Jørgensen også på albummet med sit swingende, klangfulde klaverspil. Han har gjort sig bemærket på den danske folkemusikscene med sin fornyelse af balmusikken i gruppen Mads Hansens Kapel, og hans tangenter kan da kun løfte Elmøe & Hoffmanns i forvejen topkvalificerede musik endnu højere.