Hvis man lørdag aften sætter sig til rette i lænestolen med aftenkaffen og et stykke blødt brød, er der stor fare for, at kaffen bliver kold og brødet tørt, inden man har fundet et godt underholdsningprogram. For selv om man har Yousees “store pakke” er det svært at finde en kanal med musikalsk underholdning. (medmindre man vil se videoer fra MTV eller Voice tv)

Den første kanal med noget, der ligner underholdning er den lokale østjyske kanal, der sender et program optaget på restaurant Ølgod på Bakken, der hedder Dansk Top Scenen Live.

Uden at generer de deltagende, så må man hurtigt konstaterer, at underholdningsværdien af at se maling tørre, er betydelig større. Der er overhovedet ingen stemning, ingen glæde eller udstråling, hverken fra de optrædende amatører eller fra publikum. Så fjernbetjeneren kommer hurtigt på arbejde igen.

På tyske ARD er der folkemusikshow, men altså i det traditionelle tyske regi, i en stor hal med orkestre marcherende frem og tilbage og storslået sceneshow, men desværre uden sjæl og charme. Men måske underholdende, hvis man er der og har en stor “fadbamse” indenfor rækkevidde.

På TV2’s kanal Charlie er der show til fordel for hjerteforeningen, og trods den gode sags tjeneste, så er der langt mellem de underholdende momenter.

Så det ville være befriende, hvis en af de store landsdækkende danske kanaler eksempelvis lavede en serie programmer, hvor de kunne tage på en rundtur til de danske spillesteder, både store og små, og så præsentere forskellige genre, blandt andet dansk folkemusik live, med de mange dygtige musikere og den gode stemning, som de formår at skabe overalt. Både for at underholde, men også for at vise, at den danske kultur og musik lever i bedste velgående.

Så ville det ikke mere være nødvendigt at zappe rundt blandt danske, svenske, norske og tyske kanaler i et desperat forsøg på at finde god underholdning, og så ville både kaffen og brødet også kunne nydes…