Når årets Skagen Festival begynder torsdag 29. juni, bliver åbningen traditionelt med tale i Skagen Kultur- og Fritidscenter, og efterfølgende går det løs med Stig Rossen og Vennerne, og bandet efterfølges af Johnny Logan and Friends. Der har dog været tyvstart på festivalen allerede om formiddagen, hvor der er børneunderholdning samme sted.

skagen logo 2017

Johnny Logan skyder Tange Sø Folk Festival i gang kl. 13.00

Johnny Logan

Musikken begynder kl. 10.00 på Torvescenen med det nordjyske band The Raggedy Ann’s, og på denne scene kan man i løbet af dagen opleve sønderjyske Downtown Dynt og skotske Cairdeas. Mens der på Havnescenen venter et flot torsdagsprogram med Perry Stenbäck & Dekadansorkestern, Melanie Dekker, Na Leanai, CoCo and the Butterfields, Tørfisk, The Folk Factory og afsluttende med tornadoen fra Shetland, The Revellers.

Fredagen begynder med overrækkelsen af årets Danske Folkemusikpris. Og det er ikke nogen hemmelighed, at det i år bliver den populære trio Folkeklubben med forsanger og guitarist Kjartan Arngrim, Rasmus Jusjong på slagtøj og Rasmus Dall på guitar, der modtager den ærefulde pris.

Siden bandet blev dannet for seks år siden, er det kun gået en vej for de tre unge musikere, nemlig fremad. Det er blevet til tre cd’er og et utal af live koncerter, og foruden æren får bandet en check på 20.000 kroner, Efter overrækkelsen er Folkeklubben så meget passende første band på scenen i Skagen Kultur- og Fritidscenter, inden Lars Lilholt Band tager over og slutter aftenen.

Lørdagens program samme sted er den efterhånden traditionelle sangskriveraften, og i år er det med Pia Raug, Thomas Kjellerup, Mathilde Falch og Erik Grip. Aftenen afsluttes med Steffen Brandt (TV2) med Who Killed Bambi, et seks mand stort band.

Jitka Kubešová fra Street Wings

Jitka Kubešová fra Street Wings

Torvescenen kan i løbet af de efterfølgende dage bl.a. præsentere Calan, The Fatty Farmers, NOR, Street Wings og Tom Donovan, mens der på Havnescenen bliver mulighed for at opleve Jacob Dinesen, JP & The Seeger Session Band, Almost Irish og Tobacco. På begge scener kommer desuden også flere af de allerede nævnte bands på et andet tidspunkt, inden søndagens Singers Afternoon og den afsluttende koncert med The Dublin Legends.

Nævens skal også to koncerter på Ruths Hotel hhv. fredag og lørdag eftermiddag samt intimkoncerterne på Kulturhus Kappelborg med blandt andre HP Lange Band, Allan Taylor og Pernille & Stephen Quigg.

Men læs mere om årets musikoplevelser og køb af billetter på http://skagenfestival.dk/