Det er 17. gang, at den årlige bluesfestival i København sætter spotlightet på en masse dejlig blues på en lang række københavnske og frederiksbergske spillesteder, og det har den allerede gjort siden tirsdag. Vi haster med at henlede opmærksomheden på, at der stadig og helt frem til på søndag aften bydes på godt 30 blueskoncerter. På Mojo spiller et af genrens rigtig store navne, Corey Harris, i aften d. 26. oktober kl. 19, og man kan jo forestille sig, at der er udsolgt. Men tjek. Efter denne koncert er der fri adgang til, jam og ikke mindst til finde ud af, hvem der afsløres som Årets Danske Bluesnavn. Allerede kl.16 har Jazzcup koncert, og i aften kan du også finde koncerter på Bartof Café og Bartof Station, hvor Duke Robillard, som festivalen længe har ønsket at få til København, spiller med sit band.

Billy Cross. Foto: Per Dyrholm

Hele 14 venues er i spil under bluesfestivalen med en enkelt koncert i Det færøske Hus. Her står herboende Terji Messell og den (også) færøske bluesmand Uni Debess på scenen fredag d. 27. kl. 20. Samme aften kl. 19 spiller de tre svenske søstre Bondesson i bluesmusikkens københavnske tempel Mojo. Deres musik falder lidt uden for bluesens gængse veje. Men god er den, musikken, og søstrene spiller og underholder superkompetent og charmerende, og de giver den fuld gas med deres americana, folk, banjopunk, mad-country og bluesy killbilly. Baskery  (øverste foto) nærmer sig de 10 år som trio, er flyttet til Los Angeles (efter Nashville) og har fået pladekontrakt med Warner. Ligeledes fredag aften slår Kulturhuset Bryggen dørene op 21.30 for at lægge scene til en Robert Johnson Tribute med bl.a. Nisse Thorbjørn, Troels Jensen og svenske Svante Sjöblom.

Søndag eftermiddag kl. 15 spiller vores københavnske new yorker-bluesmand Billy Cross på Bartof Station, mens hans unge landsmand Jonny Lang (nu 36) uden tvivl erobrer Amager Bios scene med sin sang og sit guitarspil, som han slog igennem med allerede som 15-årig. Support er Select Captain (aka Kristian Gaarskjær), der kan en masse med slideguitar og country/rock/folk-musik.

Find en koncert, find et spillested – se dem alle sammen og hele programmet på www.copenhagenbluesfestival.dk