Britiske Coast udsender nu singlen ”Thunderstorm”, samtidig med at de igen besøger landet med keltisk, højenergi folkrock. Det sker med første koncert på Sidesporet i Holbæk 9. marts, på Kulturhuset i Skanderborg d. 10. og Tøjhuset i Fredericia søndag 11. marts.

Tirsdag d. 13. marts gælder det Portalen i Greve, Bakkehuset i Ikast d. 14. og Halkær Kro d. 15. De sidste to koncerter i Danmark i denne omgang er på Musikviften i Bjerringbro og Industrien i Aarup d. 16. og 17.marts (i øvrigt den irske Skt. Patrick’s Day). Bandet er velkendt og populært også her i landet med en del koncerter og turneer siden starten med brødrene Paul Eastham og Chris Barnes i Southampton i 2007.

Paul Eastham, Coast

Paul Eastham, bandets frontmand, har skrevet sange og musik med andre kunstnere, bl.a. skrev han i sin tid tre numre til Duffys debut EP-udgivelse for snart længe siden. Nu har han bosat sig på Fyn sammen med sin danske kone, som han mødte Tønder Festival i 2011. I forbindelse med turneen udgives singlen ”Thundersnow”.

Titlen kommer af det helt særlige vejrfænomen, som forekommer på den ø i gruppen Hebriderne, Benbecula, som brødrene er opvokset på. Nemlig thundersnow. Hebriderne kan føles som en kultur på kanten af verden, når man bor der på en lille ø omringet af det store, vilde Atlanterhav. Med tre albums, EP’er og masser af britiske, europæiske og skandinaviske koncerter i bagagen, har Coast positioneret sig som et veletableret og anerkendt band langt væk fra øen på kanten.

Coast-brødrenes mor var folk-sanger og far rockmusiker. Man kan nok godt sige, at det musikalske univers i Coast er en hybrid af moderens og faderens musikalske præferencer med både medrivende rock og traditionel keltisk folk. Coast er Paul Eastham leadvokal, keyboards, guitar, accordion. Chris Barnes, percussion, Finlay Wells, guitar, bas. Graeme ”Mop” Youngson, trommer.

Thundersnow video: https://www.youtube.com/watch?v=ROtoeenoANI