Det er sjældent, at der udgives dansk bluegrassmusik. Så når det sker, er det glædeligt, at det er et rigtig godt album, som her foreligger.

Dansk? Jo. Godt nok er musikken fra USA, og trods de skandinavisk klingende navne er både Sally Anderson (bas/vokal) og Spencer Sorensen (mandolin/vokal) fra USA. Men igennem snart mange år har de boet her og haft en positiv indflydelse på det danske bluegrassmiljø. å mege

Den resterende besætning er også veteraner. Mikkel Thomsen (guitar/vokal) og især Arne Sørensen (banjo) hvis arbejde for bluegrass’en har gjort ham kendt – også langt uden for Danmark. Alle har spillet i en lang række forskellige bandsammenhænge.

De har gjort Sunset Ridge til et veletableret og godt sammenspillet band, og deres forhold til bluegrass er derfor ikke bare en forbigående flirt, men en livslang kærlighed. Derfor kan de med en særlig autoritet se tilbage på lange karrierer og på den musik og de numre, som har en særlig betydning for dem – deraf albumtitlen.

Og netop deres repertoire er noget, der rammer min smag. Folk-bluegrass kan man vel kalde det, når sangskrivere som Paul Simon, Bob Dylan og Eric Andersen er repræsenteret med nogle af deres gode tekster og melodier. Disse i skøn forening med nogle lidt mindre kendte numre fra bluegrass-sangbogen har de genopfrisket og formået at give nyt liv.

Det selvproducerede album er kendetegnet af en ren, ægte lyd. I stedet for at fylde effekter på har de valgt at præsentere sig tæt på deres live-lyd. De to professorer og to håndværkere, som de på et tidspunkt har kaldt sig selv, er efterhånden pensionister, men der er ikke meget træthed at spore. Vi håber at få glæde af deres musik mange år endnu.

Sunset Ridge spiller releasekoncert d.15. juni i Karens Minde, Kbh.

http://www.gatewaymusicshop.dk/