Første gang den canadiske duo kom til Danmark var i 2007, da de under deres oprindelige navn Mad Violet var support for Runrig. Siden ændrede de navn til Madison Violet, og de har været tilbage her i landet flere gange. Bl.a. spillede de på Tønder Festival i 2008 og 2014.

cd-madison-violetDe seneste to år har de turneret i Tyskland, Østrig og Schweiz. Den seneste tur er tæt på sin afslutning, men duoen måtte dog afbryde den godt otte uger lange turne, da de måtte rejse hjem i en god uges tid på grund af et dødsfald i den nærmeste familie. Men de er nu tilbage med deres koncertrække, som slutter 12. november.

I forbindelse med turneen, der har haft undertitlen ”The Back to The Roots Tour”, udgav Madison Violet deres syvende album The Night Sessions, som indeholder 11 numre. Seks af numrene er nye akustiske udgaver af sange fra Year Of The Horse, som udkom sidste efterår. Og man må sige, at flere af numrene har fået helt nye toner og bliver spillet i et andet tempo end de tidligere udgaver. Så det er i flere tilfælde næsten nye sange, som absolut ikke er blevet dårligere i de nye udgaver.

Albummets første nummer er et af de fem nye, We Are Famous, og bandet er absolut ”famous” syd for grænsen, hvor der oftest er udsolgt til deres koncerter. På nummeret har Lisa MacIsaac byttet violinen ud med en mandolin, og som oftest er det Brenley MacEachern, der er førende vokalist. Det gælder også på det mere stilfærdige nummer The Heat, hvor duoens fantastiske harmonier kommer helt til deres ret. Stærkest af de fem nye numre står How We See Love, som er et velskrevet og velspillet nummer, hvor de to canadiske musikere er helt på toppen både vokalt og instrumentalt. Det gælder også i et par af numrene, som har vundet meget ved nu at blive spillet akustisk, nemlig Same Sun og Trouble. Den giver de (også) på allersmukkeste vis med hovedvægten på de vokale harmonier.

Er man til Madison Violets cityfolk, americana, bluegrass-stil, kan man kun nyde deres seneste udspil. Duoen er på elegant vis stoppet op og har taget et spring tilbage til deres rødder. Nu er det blot at håbe, at duoen dukker op i Danmark næste år. Ellers må man drage sydpå igen, for bandet har allerede planlagt et par ”erstatningskoncerter” syd for grænsen i foråret.

https://www.youtube.com/watch?v=d_Ji-ktcYQM

http://www.madisonviolet.com/home