Den canadiske duo med Brenley MacEachern og Lisa MacIsaac tog mange kegler på årets Strib Vinterfestival. Deres americana, cityfolk, country og bluegrass-toner gik rent hjem, da de gav deres sæt, hvor der var hentet en hel del fra deres nyeste udspil. Det var faktisk første gang, at det var muligt for publikum at købe Madison Violets nye album, Everything’s Shifting, for det bliver først udsendt i Tyskland og i hjemlandet i disse dage.

Musikken er intim og præcis med tekster fortrinsvis fra duoens personlige oplevelser. Som vanligt er det de helt perfekte harmonier, der rammer lytternes sanser med stor kraft, og de 11 tankevækkende sangtekster reflekterer duoens fortid. Det er fortrinsvis Brenley MacEacherns lidt rustne og karakteristiske stemme, der er i forgrunden. Hun bruger flittigt mundharpen og ellers akustisk og elektrisk guitar, ligesom Lisa MacIsaac, som også spiller mandolin og selvfølgelig violin, som hun styrer ekvilibristisk.

Der er følsomme sange som All Over Again med Lisa ved mikrofonen og en tilsvarende Heart Worth Fixing med Brenley i forgrunden. Men også muntre toner i Mama Told Me, som med Lisa i front svinger derudaf, og albummets flotte åbningsnummer Sight of the Sun er også det rene lækkeri at lytte til. Albummets titelmelodi er til gengæld en iørefaldende duet, som beviser duoens harmoniske samspil.

I det hele taget kan man blot læne sig tilbage og nyde Madison Violets dejlige tekster og melodier og deres stemmer, som flyder sammen og supplerer hinanden. Uanset om det er i melankolske toner eller mere muntre ballader, de præsenterer.
Madison Violet