Værsgo! Så er der serveret Basco! Og altså denne gang med masser af blæs i og på, for der er en grund til, at albummet hedder ”Big Basco”: Bandet er udvidet med tre mand (og endda en ottende gæst), og tre af dem spiller horn, nemlig Ulrik Kofoed på valdhorn, Mads La Cour på flugelhorn og Jonatan Ahlbom på helicon (en slags tuba).

Det betyder ikke overraskende, at nogle af numrene eller dele af dem forekommer (næsten) klassiske og indimellem mere end en anelse jazzede, hvilket ikke er så sært, da blæserne er fra bl.a. Odense Symfoniorkester og DRs Big Band. Og kort sagt, så fungerer det bare rigtig godt sammen med violin, bratsch, cello, harmonika, trækbasune, cittern, og hvad de nu alle sammen spiller. Således går det meste op i en højere enhed mellem grundstammen i Basco – Hal Parfitt Murray, Andreas Tophøj, Anders Ringgard og Ale Carr – og de tre horn.

Både når albummet starter med nummeret ”Carsten The Fox” og igen på bl.a. ”Moleskin Waltz” og flere steder undervejs, får man en fornemmelse af at sidde i en stor koncertsal, mens musikerne stemmer instrumenterne og gør klar til aftenens symfoni. Med spændte forventninger i luften – som bliver indfriet i løbet af albummet, ikke mindst på det track, der simpelthen hedder ”Big Basco”. Inden da har vi fået et af de få numre med vokal på, nemlig en skæg version af ”En elefant kom marcherende”………..”og vejen er så interessant” – og dét er Bascos vej med Big Basco sandelig også.

Blæserne skal fremover træde til, når lejlighed byder sig, for som Basco selv udtrykker det, så er der“masser af huller, de kan fylde ud”! Simpelt sagt, men sandt, kan man høre. Dog er det sidste (korte) nummer uden horn måske nok det smukkeste efter min smag. “Lova Lova” afslutter cd’en, og både her og på et tidligere track kan man nyde den ottende mand, den norske sanger Kim Andre Rysstad. Både Basco og Big Basco er folkemusik med en stærk personlig sound, og på dette album oplever vi den finest mulige legering af træ og messing. Skal og må opleves. På CD og live.

Big Basco er udgivet på GO’ Danish Folk Music.

www.gofolk.dk

www.bascoband.com

Af Lissen Jacobsen