cd mcPå albummets første nummer bliver tonen slået hårdt an, med smægtende, velklingende og rockende guitartoner til Ana Egges vokal. Men på næste skæring bliver vi ført tilbage til prærien, lander stille og roligt og kan nyde smukke levende countryrytmer. Albummets 10 numre bevæger sig i rummet mellem folkrock, country, americana og et stænk pop.

I det hele taget lever man med på Egges sange og melodier, som eksempelvis den gribende beretning om de tre mødre, der alle har mistet deres sønner – uanset, at den ene er morder og de to andre ofre. Teksten maner til eftertænksomhed.

I Still Waters Run Deep er det MC Hansen, der styrer det vokale, og det bliver det ikke ringere af. Et dejligt nummer, som er med til at give albummet kant. Ana Egge synger ellers med en dejlig afslappet, stille og rolig stemme sine fremragende tekster, som i de fleste tilfælde skal lyttes til. Både tekster og melodier er alle værd at lytte til.

Man kan også nyde de tre musikere i The Sentimentals, som alle på elegant vis falder godt ind i Egges univers. MC Hansens elegante guitarriffs, Jacob Chano på slagtøj, som han på vanlig vis forstår at tilpasse Ana Egge og give melodierne deres helt egen klangmæssige styrke uden at overdrive. Og endelig bassisten Nikolaj Wolf, der er faldet rigtig godt til i trioen.

Så endnu engang har The Sentimentals scoret mange point ved samspil med en amerikansk musiker. Sidste år indspillede bandet en CD og optrådte live med Jonathan Byrd med stor succes på bl.a. Skagen Festival. Samarbejdet med Ana Egge lover absolut godt, og hun er et rigtig godt match med The Sentimentals.

http://www.anaegge.com/