Mette og Børge Solkjær byder på 12-13 fine koncerter i Sommersted hver sommer. De er nu mere end halvvejs igennem sæson 2017, men der er stadig gode ting i vente. Jane & Shane spiller på onsdag d. 26. juli, hvor der er venteliste. Men onsdag d. 2. august gælder det to af den unge generations førende folkemusikere i Danmark, nemlig Andreas Tophøj og Rune Barslund (Pressefoto) på hhv. violin, fløjte, akkordeon og bratsch.

De to dannede duoen i miljøet omkring folkemusikkonservatoriet, da det endnu lå i Odense, og den store spillemand og komponist Carl Nielsen var blandt de vigtige inspirationer. Duoens tone knytter sig også og i høj grad til den danske folkemusiktradition, men Barslund & Tophøj spiller også folkemusik med indflydelse fra både Irland, USA og Skandinavien.

For både keltiske og nordiske musikere og musikkulturer har spillet en vigtig rolle for det personlige udtryk, de står for – med et repertoire, som for en stor del består af egne kompositioner, som er skabt i den musikalske smeltedigel, de har ”udsat” sig selv for. Andreas Tophøj og Rune Barslund er to erfarne herrer med et superhøjt teknisk og musikalsk niveau samt smukt sammenspil, der leveres med højt humør og medrivende spilleglæde. De to er også kendte fra Basco, ZAR og Kasir.

Resten af sæsonen byder på værtsparret selv sammen med Søren Iversen d. 9. august, Floating Sofa onsdagen efter, hvorefter det gælder Niels Hausgaard, der som sædvanlig er helt udsolgt. 30. august runder Helene Blum & Harald Haugaard i selskab med Christoffer Møller sæsonen af.

cafeellegaard.dk

andreasrune.dk