Vi iler med info om to allerede igangværende ting, nemlig Baltic Crossings turné og den lille festival ved Roskilde, Ilden i Gilden, som afvikles for anden gang i år. Det fem mand store BC har medlemmer fra Finland, England og Danmark, nemlig Kristian Bugge, har allerede passeret både Ballerup og Aalborg. Men fredag 25. maj spiller de til Dansekoncert i Muzikhuset i Rønne.

28.maj fortsætter turneen på Brenderup Højskole, Stationsvej 54 i Brenderup, og d. 29. rammer bandet Hjarnø Forsamlingshus på Hovedvejen 4 i Juelsminde. Onsdag d. 30. maj gælder det Gyngen i Aarhus, og derefter går det sydpå til Hagges Musik Pub i Tønder på sidste dag i en usædvanlig maj måned.

Søren Korshøj

Juni indledes med koncert på Holeby Skole/dvs. i arenaen på Vestervej 126 i Holeby på Lolland, og lørdag d. 2. juni afholder bandet musikworkshops mellem kl. 10 og 15 i Holeby og fortsætter til FolkAmok i Studenterhuset i København.

Ild i Gilden er Roskildes næsten-nye akustiske nonprofit folkefestival, som foregår på Gildesgård i Kamstrup. Den går i gang 25. maj og fortsætter lørdag og søndag med bl.a. duoen Virga, Twang, Søren Korshøj, Trolska Polska og Trio Svin. Festivalen lægger vægt på at præsentere, udleve, nytænke og udfordre forståelsen af folkemusikken med fokus på samspil, bålhygge og umiddelbar kreativ udfoldelse.

Festivalen er tænkt som en lokalt forankret og samskabt begivenhed, der drives af frivillige og bringer kulturen ud i de mindre lokalsamfund – og omvendt. Den uge folkemusik skal på landkortet, og det kan godt 400 deltagere få glæde af. Lokale og nationale ildsjæle er ilden i Gilden!