Så er de otte bands klar, som kan præsentere deres musik for de ca. 40 udenlandske branchefolk, der er inviteret som gæster til showcase-koncerterne på årets Tønder Festival.

LSMR alias Louise Støjberg og hendes ægtemand Martin Rauff (øverste foto) giver deres velklingende harmonier med i vise-, folk- og countrygenren, mens der står middelaldermusik på tavlen, når Pøbel går på scenen. Det er med bl.a. Mads Kjøller-Henningsen, som er kendt fra mange andre bands, og han slår hurdy-gurdyen an til skandinavisk folkemusik af lidt ældre dato.

Mary Jean

Dansk-amerikanske Mary Jean bliver et spændende nyt bekendtskab med sit utraditionelle mix af jazz, afrikanske toner og spirituelle undertoner. Duoen Vingefang med Lene Høst og Miriam Ariana her netop udgivet deres andet album (anmeldt 26. juni). De præsenterer et anderledes varieret musikalsk program med brasilianske, franske og nordiske traditioner i deres personlige arrangementer.

Det bliver spændende at følge Hudna, der blev tildelt Årets Global-udgivelse ved seneste Danish Music Award Folk, og her blev Orhan Özgür Turan fra bandet hædret som Årets Global-kunstner. Bandet bevæger sig i grænselandet mellem nordisk og mellemøstlig musik.

Så kan man glæde sig til duoen Elmøe & Hoffmann, kåret som Årets Nye Talenter ved DMA for tre år siden, der bevæger sig mellem den traditionelle folkemusik og egne moderne fortolkninger og kompositioner.

Tre landes musikere står bag trioen Huldralokkk, nemlig norske Kirsten Blodig, Mia Gunberg Ådin fra Sverige og danske Liv Vester Larsen.  Bandets navn henviser til noget okkult, mystisk og overnaturligt, og bandet dykker også ned i den nordiske folkemusikskat og præsenterer os for deres spændende blanding af nyt og gammelt i skøn forening.

Som vanligt får Folk Spot Denmark besøg af et norsk band. I år er det Raabygg. En trio med tre unge kvinder Sigrid Kjetilsdotter Jore, Johanne Flottorp og Tuva Færden, som spiller og synger traditionelle folkeviser. Råbyggelaget, et distrikt omkring Agder, der gennem flere hundrede år har været et arnested for norsk folkemusik, som Raabygg nu viderefører.

De inviterede branchefolk fra ca. 13 lande får således et meget varieret program fredag 24. og lørdag 25. august, hvor der begge dage præsenteres fire bands.

Elmøe & Hoffmann

www.tf.dk