Det er vist ikke mange, der ligesom Peter A. kan holde 60års-jubilæum som udøvende musiker. Men det kan og gør han på søndag 10. juni. Her holder den meget produktive og alsidige musiker jubilæumsfest og minikoncert i de legendariske Sweet Silence-studier, som nu har til huse i Bådehavnsgade i Københavns Sydhavn. Til lykke med det!

Foto: Anders Knudsen

Det er virkelig og utroligt nok seks årtier siden, at Abrahamsen under navnet Peter Abrams blev noget af en rockstjerne på den danske scene – på den tid, hvor engelske musikere som Tommy Steel og Lonnie Donegan var totalt på toppen. 10. juni 1958 indspillede han som 16-årig sin første EP sammen med etablerede navne som Jørgen Ingmann, Jørn Grauengaard, Poul Godske og Poul Gregersen. Det skete i aulaen på en skole i Rødovre, som havde rigtig god akustik. Her indspillede orkestret musikken live, og unge Abrahamsen lagde vokalen ovenpå. Vupti, så blev han da lige musiker og teenage-idol i nogle år frem.

Og han har været musiker, sanger, komponist, bandleder og haft flere andre jobs i musikbranchen lige siden, bl.a. som promoter og som producer på Exlibris, dengang det var ejet af Gyldendal. Det er også Exlibris, som har udgivet de to tidligere CD’er i sin Emil Aarestrup-trilogi samt den nye med titlen Rosenmærket. På den er seks digte, som Peter A. har sat nyskreven musik til, ligesom han har gjort det til de digte, der er fordelt på hhv. ”Souvenir til en veninde” og ”Sehr Langsam”.

Samtidig udgiver han en melodibog med de 18 digte med teksterne og noderne til hans musik. De digte, han har udvalgt, fremhæver det sanselige og erotiske, som Emil Aarestrup var en mester i at beskrive. PA har altid været ”betaget af digtenes mundrethed, deres sensuelle omskrivninger og antydninger, men også hans enestående lyrik enestående, de letflydende tekster, hans danske sprog og formsprog”. Aarestrups digtsamling blev udgivet i 1838 med den enkle titel ”Digte”, men den solgte næsten ikke (40 stk.) Først efter sin død opnåede han anerkendelse.

Udover sin stadig meget aktive musikkarriere er Peter A også bl.a. cajun-kok og med-initiativtager til Nysted Lyrik- og Visefestival, der afvikles for femte gang d. 14. til 17. juni. I hjemmet holder han sammen med fruen også huskoncerter. Bogen udkommer på Forlaget A-media. Se alt muligt om det hele på www.peterabrahamsen.dk