press4_thumb

Pressefoto

Den forgangne fredag blev Bartof Station på Frederiksberg rammen om en både hyggelig, festlig, afslappet og ganske eminent releasekoncert. Himmerland har sluppet en ny CD – “Edderkoppen i violinen”, og den anmelder vi her snarest.

Det var hyggeligt, fordi stemningen var så rar og familiær, og bandet var naturligvis tændt, men tog også tingene roligt. Vi skulle alle sammen først og fremmest have en hyggelig aften. Også festlig, for der var faktisk fest og ikke mindst glæde i luften. Glæde over det nye album, og at det er på gaden. Glæde over at stå der på scenen og dele det med venner, familie og publikum Og da især glæde over dels at spille og dels at være publikum.

Eminent fordi Himmerland jo består af så dygtige og meget forskellige musikere som Eskil Romme, Ditte Fromseier, Morten Alfred Høirup, Andrzej Krejniuk og Ayi Solomon. Og de mange klange og sange, der var meget varierede, men også blandede så fint sammen – det skabte tilsammen et smukt og varieret patchwork af musik. Percussionist Ayi Solomon sætter en fantastisk kolorit på det nordiske, og ligeledes gør Eskil Rommes klarinet og saxofon også sit til, at vi er i en ganske særlig musikverden med dette band, der ellers har et så danskklingende navn som Himmerland!

Ditte Fromeier Hockings spillede også med de to Kirstiner (Sand og Elise Pedersen) fra Fiolministeriet, der også var med på flere Himmerland-numre, mens Morten Alfred og Andrzej Krejniuk stod solidt og fornemt for guitar- og basstrengene.

Himmerland. Foto: Claus Hellgren Larsen

Himmerland. Foto: Claus Hellgren Larsen

rootszone.dk havde en ven med, som aldrig før har hørt Himmerland eller andre danske folkbands. Heldigvis kan jeg rapportere, at hun var begejstret og forundret over, hvor fantastisk det hele var. Vi vender snart tilbage til Edderkoppen i violinen.

 

http://www.himmerland.it/Home.aspx