cd balticBaltic Crossing’s seneste album “Firetour” bestod af melodier fra Lolland-Falster, og på dette nye album er der lige en efternøler ”Menuet fra Falster”. Ellers kommer vi geografisk længere væk. ”International Jigs” består af en italiensk og en belgisk jig, og så får vi et par gamle engelske og skandinaviske trads.

Desuden består albummet af fem egne nyskrevne melodier. Derfor ville ”Time Machine” være en oplagt titel til deres nye cd, som er pakket ind i en sjov retro-science-fiction-kunst. Men titlen henviser i stedet til stemmemaskinen, og både instrumenter og spil stemmer fint, og her serveres vellyd i store mængder.

Lyden af fiddle, mandolin, harmonika (melodeon) og pipes, som primære melodibærere klinger herligt.  De bruges unisont og flerstemmigt og – uden percussion og næsten uden bas – bliver der bedre plads til at nyde de smukke melodier. Især på skive fungerer denne musikalske balance fint.

Stortalentet Kristian Bugge indgår i et internationalt hold af musikere, som har så stort overskud, at de ikke hele tiden behøver at vise, hvor virtuose de er. Derfor bliver denne samling instrumentalnumre præsenteret smagfuldt og på bedste måde.

I oktober/november spiller de rundt om i Danmark, så fang dem. De er så efterspurgte i udlandet, at det kan tage lang tid, inden vi igen får dem at høre live.

www.balticcrossing.com

www.kristianbugge.com