nye cyndiDet farverige og til tider fandenivoldske popikon Cyndi Lauper er sprunget på countryvognen med sit nye studiealbum, som er hendes nummer 11 i rækken. Det første udkom i 1983, og siden da er udkommet syv opsamlings cd’er.

Den 62-årige rock- og popstjerne har kastet sig over genren med vanlig dristig excentricitet, som altid har kendetegnet hende. Åbningsnummeret Tunnel of Love er ikke så langt fra hendes tidligere stil, men det skifter med albummets titelnummer, som følger lige efter. Her har hun fundet helt ned i sporet ud ad den støvede landevej, og det lyder egentlig, som om hun altid har haft det ene ben i countrylejren. På dette nummer bliver hun støttet af Emmylou Harris, som er en af de medvirkende gæster på albummet.

Derfra ser Cindy sig ikke tilbage og giver en ny forfriskende udgave af Heartaches By The Number, med stille smukke numre både før og efter. Ikke mindst The End Of The World har hun givet sit helt eget stempel på elegant vis. Man kan kun glæde sig over den romantiske duet Night Life med countryveteranen Willie Nelson, ligesom den mere muntre sang og melodi med den løjerlige titel You’re The Reason Our Kids Are Ugly med Vince Gill!

Cyndi Lauper har også taget livtag med den klassiske Patsy Cline-sang I Fall To Pieces. Her demonstrerer hun, at hun har både stemmen og evnerne til at synge sangen, så den kommer den afdøde sangerinde til ære, uden at forsøge at gøre den til sin egen.

Der er mere gang i den i I Want To Be A Cowboy’s Sweetheart, og så slutter albummet med manér, når Alison Krauss synger med på Hard Candy Christmas. Med den afslutningsgave kan man næsten føle, at det allerede er jul. Det er et album, som Cyndi Lauper kan være stolt af.

http://cyndilauper.com/