raycooper

Jens Th og Ray Cooper på arbejde. Foto: Carsten Jensen

Med de digitale mediers indtog har musikvideoen fået en ny platform med youtube, facebook osv. Derfor er den veltilrettelagte og overskuelige video, som også forstår at understøtte musikken og historien, med til at promovere musikken på allerbedste vis.

Tidligere medlem af Oysterband gennem mere end 25 år Ray Cooper har netop udgivet en video med nummeret Destroying Angel fra sit seneste album Palace Of Tears. Den er optaget af fotograf Jens Thomas Nielsen, bedre kendt som Jens Th., og kendt som officiel festivalfotograf ved festivalerne i Strib, Skagen og Tønder. Nu har Jens Th. erhvervet sig nogle videokameraer, som han første gang brugte ved Skagen Festival sidste år, og det har siden udviklet sig.

Jens Th. fortæller: ”Vi afholdt i april 2013 en huskoncert med Ray Cooper, som han gerne ville have optaget på video, og jeg optog det så med hans lille videokamera. Han boede hos os et par dage, og da vi faldt godt i hak, og han senere besøgte os, foreslog jeg for nylig Ray at lave en musikvideo med ham. Så det er faktisk Rays skyld, at jeg blev bidt af det og derfor hurtigt supplerede kameraudstyret og ligeledes udstyr til at klippe og redigere”.

Ray Cooper. Foto: Carsten Jensen

Ray Cooper. Foto: Carsten Jensen

Ray Cooper, som har rejst i 27 lande og medvirket på 19 albums med Oysterband, bor i Sverige, hvor videoen også er optaget. Foruden Ray Cooper selv medvirker den unge skuespillerinde Julia Von Heideken og hesten Fylkir!

”Vi havde lavet et manuskript ud fra fælles ideer, men det blev nu ikke fulgt helt”, siger Jens Th. ”Vi tog til Sverige tirsdag morgen og var færdige torsdag aften, da vejret drillede lidt, og brugte ca. 15 timer på at filme til det, der nu er skåret ned til en fem minutters video. Jeg var ikke alene om at filme. Min gode ven Carsten Jensen var med. Ham har jeg kendt i 45 år, men vi havde indtil for et par år siden ikke set hinanden i mange år, men fandt pludselig sammen igen. Det er også meningen, at vi skal filme sammen under årets Tønder Festival”.

For Jens Th. er det en hobby og et fritidsprojekt, hvor han stadig er i en indlæringsproces, og som han siger: ”Det er en skøn fornemmelse at have noget at gå op i, hvor man samtidigt lærer noget nyt hver dag”. For den flittige sjællænder er det lige meget, om det er koncerter, musikvideoer, firmaportrætter eller valgvideoer, han filmer.

Videoens titel er Destroying Angel, det engelske navn for Hvid Fluesvamp. Den er lille, hvid og smuk, men dødbringende. Filmen er optaget i Sörmland og viser, at der er en fremtid for fotografen inden for videoverdenen, hvis hjerte banker for musikken. Videoen er både følsomt filmet og klippet med passende variation, uden at de smukke billeder overskygger Ray Coopers cello og sang. Men se den: https://www.youtube.com/watch?v=byTSNVKSUmA

http://www.raycooper.org/