Niende udgave af Copenhagen Songwriters Festival finder i år sted fra 29. august til 3. september og som altid på Onkel Dannys Plads ved Halmtorvet på Vesterbro. I år bliver konceptet ændret lidt, fordi spotlightet bliver rettet skarpt imod den vibrerende sangskriver-vækstlagsscene i Danmark og hele Norden. Netop derfor efterlyses stærke vækstlagsnavne nu, så er du en af dem, er det bare om at komme i gang med ansøgningen. Deadline er d. 15 marts 2017. Se detaljer nederst.

Tobias Trier Pressefoto

Tobias Trier Pressefoto

Copenhagen Songwriters Festival har altid haft øje for og hjulpet nye, lovende navne på vej. Nogle af dem, der voksede ud af miljøet omkring sangskriverfestivalen, er de nu veletablerede navne som Simon Lynge, Tobias Trier og Bisse, der løb med en stribe priser for nylig. Som den nye formand for festivalen, Benjamin Aggerbæk, skriver i en pressemeddelelse, så oplever man en opblomstring af talent i det danske og i det nordiske sangskrivermiljøet. Derfor skal der skabes synlighed omkring nogle af dem på den kommende sommers festival. I år bliver antallet af navne desuden reduceret fra ca. 100 til 40, som skal optræde på de to scener – ikke tre som før. Og i modsætning til tidligere vil man køre en enkelt koncert ad gangen. Aggerbæk siger:

”Vores festival hylder den enkle fremførelse og det fortrolige rum, så den ramme vil vi nu understøtte bedre. Det betyder også, at vi er mere selektive i forhold til de navne, vi tager ind i år. Vækstlaget får større plads, samtidig med at der bliver færre navne. Så det bliver sværere at komme igennem nåleøjet”.

Brett P_NYT

Brett Perkins

Den amerikanske sangskriver Brett Perkins, som etablerede festivalen i 2009, har nu efter en længere overdragelse trukket sig helt ud af festivalen for at koncentrere sig om egen karriere og de Songwriters Retreats, han afvikler rundt om i verden.

“Uden festivalen og hans øvrige bidrag ville der ikke være det sprudlende sangskrivermiljø i København, som vi oplever i disse år. Flere gange om ugen året rundt kan man opleve sangskriverklubber på byens spillesteder, cafeer og barer”, siger Aggerbæk.

Med grundlæggerens afsked er det tid til en ny start for festivalen og til at afprøve nye veje. Det gør man ved – udover støre fokus på nye navne – at give de københavnske sangskriverklubber en bærende rolle i selve festivalen. En af de væsentligste og mest veletablerede igennem de senere år er The Listening Room i Råhuset på netop Onkel Dannys Plads, som kører de fleste søndage året igennem og også er en af scenerne på Copenhagen Songwriters Festival.

Vil DU søge, så brug følgende link: http://csf.dk/booking-form/ Deadline 15. marts 2017.

Facebook: https://www.facebook.com/copenhagensongwritersfestival

Yderligere information hos Benjamin Aggerbæk på benjaminaggerbeck@gmail.com. Tlf. 31 43 39 90.