Det er ikke længe siden, Hans Theessink sidst var på tur i Danmark, nemlig sidst i marts sammen med Knud Møller. Nu er han allerede tilbage, denne gang sammen med en anden fast musikpartner, nemlig amerikanske Terry Evans, som har været korsanger for folk som Clapton, Cooder, Hooker og Fogarty og i det hele taget er en anerkendt Mississippi-deltablues-gospelsanger. Deres fælles turné ”True & Blue” begyndte i Norge og fortsætter efter Danmark til Tyskland, Østrig, Schweiz, Slovenien og Italien.

Hans Theessink Foto: Milica Theessink

Hans Theessink Foto: Milica Theessink

Men først gælder det lige koncerter i Tobakken i Esbjerg onsdag d. 29. april, i Gimle i Roskilde den 30., Rampelys i Silkeborg d. 1. maj og d. 3. maj i Det Bruunske Pakhus i Fredericia. Kort og koncentreret tur, men med true blues fra dem begge – og det i topklasse. Både når det gælder guitarspillet og i høj grad også deres respektive stemmer.

Det danske publikum har før haft glæde af dem begge, oftest af den høje, rolige hollænder med særlig tilknytning til Danmark og i mange år bosiddende i Østrig. Hans dybe stemme og stærke udstråling har igennem mange år gjort stort indtryk på mange af os – både i Tønder og på hans mange turneer. Ligesom hans samarbejde med Knud Møller oser af stemning og super strengeleg, skaber konstellationen med Terry Evans ligeledes  et tæt og magisk duosamarbejde med sjæl og soul, gribende gospel, bragende blues og kolossal karisma.

 

http://www.theessink.com/en/