Er du på vej til Dublin, så læs her: Mens Celtic Connections i Glasgow er en tredjedel inde i sin lange festival, gik Dublin så også i gang onsdag d. 25. januar med bl.a. den måske mest ansete uiellann piper, Paddy Keenan, på Dublin Castle. TradFest nøjes med fem dage, men disker op med en lang række af de bedste irske navne. Festivalen finder sted for 12. gang lige midt i Dublin på steder som St. Patrick’s Cathedral, Dublin Castle, Dublin City tradfest 17Hall, St. Verburgh’s Church, St. Michan’s Church, The Button Factory og som noget nyt, mener jeg da, spiller nogle af de store navne på pubber i Temple Bar – dvs. meget tæt på publikum, bl.a. turister. De skal da nok få sig en på opleveren – og så er det endda gratis. Men ganske sikkert: Totalt propfuldt.

The Kilkennys Foto: Per Dyrholm

The Kilkennys Foto: Per Dyrholm

Navne som Sharon Shannon, The Fureys, Stockton’s Wing og The Kilkennys spiller netop på disse måske mere ydmyge steder end eksempelvis den enorme domkirke, og de spiller endda på to eller tre forskellige pubber den 26., 27. og 29. januar. Andre af de kendte navne spiller ikke her, men blandt dem, der så spiller de venues, som ikke normalt er spillesteder, er f.eks. Martin og Eliza Carthy d. 27. januar (og de spillede i Danmark tirsdag, se anmeldelse her snarest), Frankie Gavin d. 29.1. og fra den yngre generation Paddy Casey & Mundy på The Button Factory d. 26.1.

Ud af de mere end 50 koncerter er der i skrivende stund otte udsolgte med bl.a. Fairport Convention (pressefoto øverst), Billy Bragg med Joe Henry, Sarah Jarosz, Trad Gala den 28. januar med Altan, 4 Men And A Dog og Boffin To Burren og Afro Celt Sound System.

Sarah Jarosz Pressefoto

Sarah Jarosz Pressefoto

Fra en start med kun få traditionelle navne har TradFest udviklet sig til en stor festival og stadig med masser af alsidighed og ambitioner. Her er noget for nærmest enhver smag. Traditionel musik med de ”gode gamle” fejres heldigvis stadig, men også nye og lidt mere alternative navne bydes velkommen her.

Temple Bar-området er, som mange nok ved, fyldt med pubber, som har sessions hver dag. Denne weekend har nogle af dem altså nogle af de helt store navne på. Kan du improvisere: Tag til Dublin med det næste fly!

Se det hele på www.templebartrad.com